Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ζαλγκίρις καθάρισε την αδιάφορη Ρεάλ και «σκότωσε» τον Ολυμπιακό

Η Ζαλγκίρις καθάρισε την αδιάφορη Ρεάλ και «σκότωσε» τον Ολυμπιακό

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιβλήθηκε της αδιάφορης βαθμολογικά Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη (93-86) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός τον Ολυμπιακό

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού τερματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (04/04) στη Μαδρίτη. Στο παιχνίδι της Ρεάλ κόντρα στη Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ πριν καν δώσει το τελευταίο παιχνίδι της regular season, αποχαιρετάει πρόωρα τη διοργάνωση, λόγω της εκτός έδρας νίκης των Λιθουανών επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Μπορεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να επιβλήθηκε της Μπασκόνια και η Αναντολού Εφές της Αρμάνι Μιλάνο, όμως στον Πειραιά έψαχναν και νίκη των Μαδριλένων κόντρα στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσους. Νίκη που δεν ήρθε τελικώς ποτέ.

Ο Μπράντον Ντέιβις και η παρέα του, κόντραραν στα ίσα τη Βασίλισσα Ρεάλ που ήταν αδιάφορη βαθμολογικά και «αποδεκατισμένη» (αγωνίστηκε δίχως τους Σέρχιο Γιουλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Γκάμπριελ Ντεκ) και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα (93-86) που τους δίνει και την πρόκριση στα play offs της διοργάνωσης, ως όγδοοι της κανονικής διάρκειας της φετινής Euroleague.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είχε εξασφαλίσει την τρίτη θέση της κατάταξης και αντιμετώπιζε την Ζαλγκίρις που «καιγόταν» για τη νίκη προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην οκτάδα. Η Ζαλγκίρις ήταν μπροστά στο σκορ καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και παρά την αντεπίθεση των Μαδριλένων στα τελευταία λεπτά, ήταν εκείνη που πανηγύρισε μετά το τελικό σφύριγμα φτάνοντας σε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη που φέρνει κατήφεια στον Πειραιά.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 27-25 και τη Ρεάλ να βρίσκει μεν λύσεις επιθετικά, αλλά στην άμυνα να παρουσιάζεται νωθρή. Στην δεύτερη περίοδο οι Λιθουανοί ήταν απόλυτα προσηλωμένοι στην άμυνά τους, οι Ντέιβις-Καβαλιάουσκας κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια και η διαφορά έφτασε στο +9 (37-46) στο τέλος του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο η διαφορά έφτασε μέχρι και το +16 (45-61). Μοναδική πηγή αντίδρασης για τους γηπεδούχους οι Κάρολ και Ράντολφ. Οι Μαδριλένοι αντέδρασαν και με επιμέρους σκορ 20-5 μείωσαν σε 60-66 στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ταβάρες ήταν συγκλονιστικός στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, όμως κι ο Ντέιβις ήταν ασταμάτητος. Τα τελευταία λεπτά ήταν άκρως αμφίρροπα. Η Ρεάλ ωστόσο έκανε διαδοχικά λάθη στις τελευταίες επιθέσεις και έτσι η Ζαλγκίρις πήρε την πανηγυρική πρόκριση στα play offs της διοργάνωσης!

Sports in

Πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε κινδυνεύουν με αποκλεισμό έως ενός χρόνου! (pics+vid)

Με «βαριά καμπάνα» απειλούνται πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε εξαιτίας του «ξύλου» με οπαδούς της Τράμπζονσπορ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024