Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία

Μητσοτάκης: Χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία

«Στις Ευρωεκλογές οι πολίτες θα δείξουν στην κυβέρνηση την πόρτα της εξόδου και θα ψηφίσουν ώστε να «φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα στη μεταπολίτευση»

Επίθεση στην Κυβέρνηση όσον αφορά στην ανομία και την ανασφάλεια που επικρατεί, όπως πιστοποιείται και από το χθεσινό αιματηρό επεισόδιο στα Εξάρχεια με οπλισμένους κουκουλοφόρους να επιτίθενται σε οκτώ λιμενικούς και έναν εισαγγελέα, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας παράλληλα πως «χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει δημοκρατία». Παράλληλα δήλωσε πως στις Ευρωεκλογές οι πολίτες θα δείξουν στην κυβέρνηση την πόρτα της εξόδου και θα ψηφίσουν ώστε να «φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα στη μεταπολίτευση».

Η ασφάλεια των πολιτών δεν συνδέεται με πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες και στο πλαίσιο αυτό όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Αγρίνιο, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται για «δεξιές ή κεντρώες πολιτικές». Και αυτό διότι η ασφάλεια αποτελεί βασική προϋπόθεση «για μια οργανωμένη κοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον λιμενικό σταθμό στο Ρίο όπου τόνισε πως «στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα κανείς και πουθενά δεν αισθάνεται ασφαλής», τονίζοντας μάλιστα πως εκτός από την οικονομική ανάπτυξη της χώρας κυρίαρχος στόχος είναι «η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας της χώρας».

Στο πλαίσιο αυτό και κινούμενος στην ίδια γραμμή κατά την ομιλία του στο Αγρίνιο επισήμανε ότι την επομένη της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ. ότι ο νόμος θα επιβληθεί σε κάθε γωνιά της χώρας, η ανασφάλεια θα αποτελέσει παρελθόν με μια αστυνομία που θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της».

«Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί και θα αποδώσει τα πανεπιστήμια στους καθηγητές, στους μαθητές, όχι στους κατασκευαστές μολότοφ» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών τονίζοντας πως «σε πενήντα μέρες από τώρα έχουμε ευρωεκλογές, έχουμε περιφερειακές εκλογές μπορώ να σας μεταφέρω την υπόγεια βοή που ακούω,  καιρός να δείξουμε την πόρτα της εξόδου στην χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

«Το Αγρίνιο στέλνει σήμερα το μήνυμα μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής», επισήμανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως είναι «είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια θα απαντήσουν στον κ.Τσίπρα για τα μεγάλα ψέμματα, των μεγάλων φόρων, στο δηλητήριο του διχασμού και στα αποτελέσματα της συμφωνίας των Πρεσπών».

Ξεκαθαρίζοντας πως επιθυμεί καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ώστε αυτές να αποτελέσουν σκαλοπάτι για μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές, όποτε ο πρωθυπουργός τις επιλέξει σημείωσε: «Κατανοώ το γιατί θέλει ο κ.Τσίπρας να παραμείνει για λίγο ακόμα στην εξουσία, αλλά στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε εκλογές. Όσο τον δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στην ΝΔ , όσο το δυνατόν περισσότεροι δήμαρχοι με τα δικά μας χρώματα» ενώ χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές ως «ένα δημοψήφισμα που θα βάλει τέλος σε μια κυβέρνηση και θα δώσει τον φωτεινό πρόλογο μιας νέας Ελλάδας».

Επανέλαβε, δε, τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ υπογραμμίζοντας πως ως κυβέρνηση «θα μειώσει φόρους και εισφορές και θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων» τονίζοντας πως η πολιτική που ασκείται σήμερα λειτουργεί σε βάρος των επενδύσεων, τις αποτρέπει και ως εκ τούτου είναι άκρως αντιαναπτυξιακή.

Τέλος, εξέφρασε τη στήριξή του στον Νεκτάριο Φαρμάκη για επόμενο περιφερειάρχη κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο «που αποδεικνύει έμπρακτα ότι όταν υπάρχει μεράκι για δουλειά δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο».

«Πρέπει να στηρίξετε τον Νεκτάριο Φαρμάκη για περιφερειάρχη γιατί πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό όνειρο της ΝΔ» συμπλήρωσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024