Φωτογραφίες: Automedia

Μετά την πρόσφατη εμφάνιση της κορυφαίας και ταχύτερης διαχρονικά παραλλαγής του Megane με τα διακριτικά RS Trophy-R η οποία εξελίσσεται για να κυνηγήσει ένα νέο ρεκόρ στο Nurburgring, ο φωτογραφικός φακός εντόπισε μια «ηπιότερη» πολιτική έκδοση του μοντέλου σε δοκιμές εξέλιξης αποκαλύπτοντας ότι το γαλλικό hatchback, κάνει τα πρώτα βήματα που θα οδηγήσουν στην ανανέωσή του η οποία μάλιστα δεν θα περιοριστεί στις εθιμοτυπικές αλλαγές της διαδικασίας.

Για την ακρίβεια, όπως αποκαλύπτει μια προσεκτική παρατήρηση, το Megane παρουσιάζει μια κάπως παράξενη εικόνα του συστήματος εξαγωγής καθώς εκτός από την τοποθετημένη αριστερά κεντρική απόληξη το δοκιμαστικό πρωτότυπο διαθέτει μία ακόμα, πράσινου χρώματος, η οποία παρεπιδημεί κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα ενώ μια σειρά από αγνώστου ταυτότητας απολήξεις με έξοδο στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου συνηγορούν σε μια ασυνήθιστη τακτική.

Αν και θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές εξηγήσεις για την συγκεκριμένη εικόνα, συνδυαστικά και με τις δηλώσεις στελεχών της Renault, προφανώς πρόκειται για μια πρώιμη εκδοχή της υβριδικής εκδοχής που πρόκειται να αποκτήσει το γαλλικό hatchback κατά την ανανέωσή του και η οποία αναμένεται να ακολουθήσει τα ίδια τεχνολογικά χνάρια με όσα έχουν ανακοινωθεί για τη νέα γενιά του Renault Clio.

Υπενθυμίζεται ότι το υβριδικό σύστημα της Renault το οποίο η γαλλική φίρμα αποκαλεί E-Tech αποτελείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης, δύο ηλεκτρικά μοτέρ, μπαταρίες και ένα εξαιρετικά ικανό σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την επιβράδυνση . Το εν λόγω σύστημα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην αντίστοιχη έκδοση του νέου Renault Clio η οποία θα παρουσιαστεί το 2020.

Πλην της δεδομένης υβριδικής έκδοσης, το ανανεωμένο Megane αναμένεται να επωφεληθεί και από μια βελτιωμένη σε επίπεδο αποδοτικότητας όσο και ισχύος γκάμα κινητήρων, ενώ φυσικά η Renault θα φροντίσει για την περαιτέρω ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του. Όπως συνηθίζεται τις αλλαγές θα επιστεγάσει και μια αισθητική αναμόρφωση η οποία θα αναλάβει να δώσει το στίγμα του εκσυγχρονισμού στο γαλλικό μικρομεσαίο μοντέλο.

Η ανανεωμένη εκδοχή του Megane αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του α΄τριμήνου του 2020.