Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΛΑΕ: Άλλος χρωστάει, άλλος πληρώνει

ΛΑΕ: Άλλος χρωστάει, άλλος πληρώνει

«Πολιτική βούληση χρειάζεται που ασφαλώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν την έχει. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς με μία κυβέρνηση πλήρως υποταγμένη και παραδομένη στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα εγχώρια συμφέροντα»

«Πλήρως αποκαλυπτικά είναι τα επίσημα στοιχεία, που περιλαμβάνονται στον απολογισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2018 για την πλήρη αδυναμία ή και απροθυμία αρχών και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υποχρεώσουν τους πραγματικούς οφειλέτες προς το Δημόσιο να πληρώσουν τα χρέη τους, συνεχίζοντας «επάξια» το ίδιο έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα σε γραπτή της ανακοίνωση.

Προσθέτει «οι Έλληνες πολίτες ενημερώθηκαν πως μόλις 79 ΑΦΜ, που αντιστοιχούν τόσο σε φυσικά πρόσωπα όσο και σε επιχειρήσεις, οφείλουν ποσά στην εφορία που αντιστοιχούν το 19% του ΑΕΠ της Ελλάδας, δηλαδή 34,15 δισ. ευρώ» και τονίζει πως «οργή προκαλεί πως οι περισσότερες οφειλές προς το Δημόσιο, δηλαδή προς τον ελληνικό λαό, προέρχονται από ελάχιστες στον αριθμό εταιρείες που έχουν πτωχεύσει, με τους μετόχους τους να παραμένουν στο απυρόβλητο και να εξακολουθούν να διάγουν βίο χλιδής και πρόκλησης, ή από φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν «εξαφανιστεί» σε μία χώρα με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, αφού, βέβαια, πρώτα φρόντισαν να μην παραμείνει τίποτα στο όνομά τους, καταθέσεις ή άλλα περιουσιακά στοιχεία!»

«Την ίδια ώρα, φυσικά, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν δυσκολεύτηκε καθόλου, για το 2018, να βάλει στο στόχαστρό της περισσότερους από 770.000 φορολογουμένους, ασκώντας πίεση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να προβεί σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, με κατασχέσεις λογαριασμών(!), σε 816.721 φορολογούμενους Έλληνες πολίτες» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΛΑΕ, που χαρακτηρίζει «πολιτική επιλογή «να εισπράττονται λίγα από πολλούς» και όχι «να εισπράττονται πολλά από λίγους», γιατί αυτοί οι λίγοι εκπροσωπούν και συγκεκριμένα συμφέροντα». «Αποδεικνύεται δηλαδή, για μία ακόμη φορά, πως στο ελληνικό κράτος, την «πληρώνει» αυτός που είναι συνεπής ή αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υπερδιογκωμένες φορολογικές υποχρεώσεις του λόγω οικονομικής αδυναμίας» τονίζει επίσης η ΛΑΕ.

Τέλος η ΛΑΕ σημειώνει πως «πολιτική βούληση χρειάζεται που ασφαλώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (όπως και κάθε άλλη κυβέρνηση μέχρι σήμερα) δεν την έχει. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς με μία κυβέρνηση πλήρως υποταγμένη και παραδομένη στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα εγχώρια συμφέροντα» καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024