Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλληλοκατηγορούνται ΠΑΜΕ και Διοίκηση της ΓΣΕΕ για τα επεισόδια στη Ρόδο

Αλληλοκατηγορούνται ΠΑΜΕ και Διοίκηση της ΓΣΕΕ για τα επεισόδια στη Ρόδο

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα στη Ρόδο στο χώρο όπου θα πραγματοποιείτο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα στη Ρόδο στο χώρο όπου θα πραγματοποιείτο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

Εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αλληλοκατηγορούνται με στελέχη του ΠΑΜΕ για το ποιος ευθύνεται για τα επεισόδια και τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ρόδου.

Την ίδια στιγμή, υπό κατάληψη παραμένει το ξενοδοχείο «Ρόδος Πάλας» στη Ρόδο, όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα οι εργασίες του 37ου εκλογο-απολογιστικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Έως αυτή την ώρα μάλιστα,  δεν έχει ανακοινωθεί αν θα γίνουν και σε ποιον χώρο οι εργασίες του συνεδρίου, ενώ οι σύνεδροι παραμένουν στο ξενοδοχείο αναμένοντας τις αποφάσεις.

Όπως έγινε γνωστό, για τις εξελίξεις τη χθεσινής νύχτα ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας Ρόδου και ο αστυνομικός διευθυντής, τη συνδρομή των οποίων ζήτησε η διοίκηση της ΓΣΕΕ για την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου.

Τον χώρο του ξενοδοχείου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος με δηλώσεις του απηύθυνε έκκληση και στις δυο πλευρές να αμβλύνουν τις διαφορές τους και να προχωρήσουν οι εργασίες του συνεδρίου.

Ο δήμαρχος μάλιστα χαρακτήρισε πρωτόγνωρα και ανεπίτρεπτα τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, τονίζοντας ότι προκαλούν ζημιά στον συνδικαλισμό και τη δημοκρατία.

Στα «χαρακώματα» οι δύο πλευρές

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα επεισόδια την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ αλλά και συνδικαλιστών που δεν είχαν σχέση με το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Έσπασαν πόρτες, μπήκαν μέσα, πήγαν και με λοστούς και έσπασαν την πόρτα του συνεδριακού κέντρου, το έχουν καταλάβει και λένε ότι το συνέδριο θα γίνει όπως θέλει το ΠΑΜΕ», πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος κάνοντας λόγο για τέσσερις τραυματίες.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης από την πλευρά του «μίλησε για πρακτικές Χρυσής Αυγής» σημειώνοντας  ότι  200 άτομα για να καταλάβουν τον συνεδριακό χώρο έδιωξαν 50 άτομα που βρισκόντουσαν μέσα. «Όποιος έχει αντιρρήσεις για τις εκλογικές διαδικασίες προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, δεν παίρνει τα ξύλα και τα κοντάρια» σημείωσε.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ απαντώντας στις κατηγορίες εναντίον του ΠΑΜΕ για τραμπουκισμούς,  κατήγγειλε ότι βαφτίζονται ως τραμπούκοι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και οι τραμπούκοι που είναι μέσα στο ξενοδοχείο, απαγορεύοντας εδώ και δύο μέρες στους εργαζόμενους την είσοδο, βαφτίζονται εργαζόμενοι. Απαγορεύουν, συνέχισε, ακόμα και την είσοδο των δημοσιογράφων, όπως καταγγέλλει και η ΕΣΗΕΑ, δρομολογώντας ένα συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα, κατήγγειλε όπως χαρακτηριστικά είπε «τις ακροδεξιές αθλιότητες που διαδίδει από το πρωί, βγαίνοντας σε όλα τα κανάλια, ο κ. Κιουτσούκης».

Νωρίτερα, το μέλος του ΠΑΜΕ Νίκος Μαυροκέφαλος ανέφερε πως «απαγορευόταν η είσοδος σε κάθε αντιπρόσωπο του ΠΑΜΕ με μπράβους. Εμείς μπήκαμε συντεταγμένα στο χώρο του Συνεδρίου χωρίς να υπάρχει το παραμικρό επεισόδιο».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024