Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Yeni Safak: Σενάρια επίθεσης του 6ου στόλου στην Τουρκία για την Ελλάδα

Yeni Safak: Σενάρια επίθεσης του 6ου στόλου στην Τουρκία για την Ελλάδα

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα σενάρια στρατιωτικής επέμβασης στην Τουρκία στο περιβάλλον των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αυξάνονται και κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο βιβλίο του αρχηγού των ναυτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, Τζον Ρίτσαρντσον, με τίτλο «Fleet Tactics and Naval Operations»

Σενάρια πολέμου ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ «βλέπει» η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο : «Ο 6ος στόλος θα επιτεθεί στην Τουρκία».  Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα σενάρια στρατιωτικής επέμβασης στην Τουρκία στο περιβάλλον των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αυξάνονται και κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο βιβλίο του αρχηγού των ναυτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, Τζον Ρίτσαρντσον, με τίτλο «Fleet Tactics and Naval Operations», το οποίο και επικαλείται. Θέμα του βιβλίου είναι αναλύσεις για διάφορα σενάρια πολέμου, μεταξύ αυτών και στην περιοχή του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το sigmalive.com η εφημερίδα γράφει για ένα από τα σενάρια του βιβλίου στο κεφάλαιο υπό τον τίτλο «Πόλεμος στο Αιγαίο», σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν οδηγηθεί σε μία μη αναστρέψιμη ένταση και οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν την Ελλάδα, επιτίθενται με τον 6ο στόλο τους στην Τουρκία.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει και χάρτες στους οποίους εξηγεί τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας.
Σύμφωνα με το sigmalive.com:

– Στον πρώτο χάρτη, σύμφωνα πάντα με το σενάριο, η Ελλάδα αποφασίζει να εγκαταστήσει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία, για να αποτρέψει αυτή την κίνηση, προειδοποιεί με σκληρό τρόπο την Αθήνα, η οποία ωστόσο δεν κάνει πίσω και πλοία της κατευθύνονται προς την Κύπρο, αλλά βυθίζονται από το τουρκικό ναυτικό.
– Στον δεύτερο χάρτη, Τούρκοι κομάντος ξεκινούν επιχείρηση για την κατάληψη των νησιών της Μυτιλήνης, της Χίου, της Σάμου και της Κω.
– Στον τρίτο χάρτη, στα νότια της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Χάρι Σ. Τρούμαν και άλλα πλοία των ΗΠΑ έρχονται αντιμέτωπα με τα τουρκικά πλοία.
– Στον τέταρτο χάρτη, φαίνονται αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις να αναπτύσσονται στα βόρεια της Χίου και νότια της Αμοργού και να στοχεύουν το Αϊβαλί, τη Σμύρνη, το Τσεσμέ, το Κουσάντασι και την Αλικαρνασσό. Το ‘οπλοστάσιο’ του 6ου στόλου αναπτύσσεται στο Κρητικό αρχιπέλαγος στα βόρεια του νησιού.

(Χάρτες από yenisafak.com)

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024