Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση Τραμπ: Ζητάει ταχύτερη απέλαση των παιδιών μεταναστών

Κυβέρνηση Τραμπ: Ζητάει ταχύτερη απέλαση των παιδιών μεταναστών

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν ζητάει από το Κογκρέσο την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, ώστε να επιτρέπεται ταχύτερα η απέλαση παιδιών μεταναστών που κατάγονται από την Κεντρική Αμερική, όπως επίσης και η δυνατότητα κράτησης οικογενειών μεταναστών που περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν ζητάει από το Κογκρέσο την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, ώστε να επιτρέπεται ταχύτερα η απέλαση παιδιών μεταναστών που κατάγονται από την Κεντρική Αμερική, όπως επίσης και η δυνατότητα κράτησης οικογενειών μεταναστών που περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους, μεταδίδει το CNN.

Σε χθεσινή επιστολή της προς τα μέλη του Κογκρέσου, η Νίλσεν τονίζει ότι το πιο άμεσο αίτημά της εντοπίζεται στην ανάγκη επιστροφής στις πατρίδες τους, των παιδιών μεταναστών που είναι ασυνόδευτα.

Το αίτημα αυτό διατυπώνεται για τις περιπτώσεις των παιδιών μεταναστών “που δεν έχουν νομικό δικαίωμα” παραμονής στις ΗΠΑ, κατά τον ίδιο τρόπο που το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ (DHS), επαναπατρίζει τα παιδιά από το Μεξικό.

Την επιστολή της Κίρστεν έχει στα χέρια του το CNN, ενώ αυτή έγινε γνωστή για πρώτη φορά, από το NBC News.

Σύμφωνα με την Νίλσεν η μη δυνατότητα απέλασης των παιδιών των μεταναστών έχει ως συνέπεια την εισαγωγή εκατοντάδων παιδιών από την Κεντρική Αμερική σε καθεστώς κράτησης από το υπουργείο της, καθημερινά στις ΗΠΑ.

Η Νίλσεν είπε ότι θα προτείνει μέτρα που θα επιτρέπουν στο DHS την κράτηση οικογενειών μεταναστών, σε όλη την διάρκεια της προβλεπόμενης διαδικασίας, όπως επίσης κι ένα σχέδιο που θα επιτρέπει στους μετανάστες από την Κεντρική Αμερική να αιτούνται την χορήγηση ασύλου από τις πατρίδες τους.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει αρκετές φορές ζητήσει από το Κογκρέσο, την πραγματοποίηση αλλαγών στην υφιστάμενη μεταναστευτική νομοθεσία των ΗΠΑ.

Η ίδια έγραψε πως το υπουργείο της, έχει άμεση ανάγκη από τις αλλαγές αυτές, καθώς γίνεται “σταδιακά μη ικανό” για την διατήρηση της ευθύνης ασφάλειας, αναφορικά με την κατάσταση ανάγκης που έχει διαμορφωθεί στη νότια συνοριακή γραμμή των ΗΠΑ.

“Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ανθρωπιστική καταστροφή ασφάλειας, η οποία επιδεινώνεται ημέρα με την ημέρα, ενώ οι δυνατότητες του υπουργείου περιορίζονται,” έγραψε η Κίρστεν στην επιστολή της.

Η ίδια επεσήμανε ότι το υπουργείο της ξεμένει από χρήματα, παρά τις πρόσθετες χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει για το ανθρωπιστικό και το λειτουργικό πλαίσιο του.

“Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που πρέπει να σας ενημερώσουμε τώρα ότι θα χρειαστούμε επιπρόσθετα κονδύλια,” όπως επισημάνθηκε στην ίδια επιστολή.

Η επιστολή προς το Κογκρέσο στάληκε μία ημέρα μετά την υπογραφή από την Κίρστεν μιας συμφωνίας περιφερειακής συνεργασίας με το λεγόμενο “Βόρειο Τρίγωνο” των χωρών, όπως, η Γουατεμάλα, η Ουνδούρα και το Ελ Σαλβαντόρ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση, αλλά και να περιοριστεί η εγκληματική δράση των παράνομων οργανώσεων, με ζητούμενο την ενίσχυση της ασφάλειας στην συνοριακή γραμμή των ΗΠΑ.

“Είμαστε ενωμένοι, είμαστε δεσμευμένοι και δρούμε από κοινού,” δήλωσε η ίδια στην διάρκεια υπογραφής της συμφωνίας που έγινε προχθές στην Ονδούρα.

Η Νίλσεν πρόσθεσε: “Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κρίση, ενώ οι ΗΠΑ πρέπει να δουν μετρήσιμες βελτιώσεις μεσοπρόθεσμα.”

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ίδιας υπουργού προς το Κογκρέσο, το DHS προχωρεί σε ανακατανομή των οικονομικών κονδυλίων και του προσωπικού που διαθέτει, για την συνοριακή ασφάλεια, αλλά και την διαχείριση της μετανάστευσης, ενώ έχει ζητήσει την βοήθεια εθελοντών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024