Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινοπραξία Daimler και Geely επισφραγίζει το μέλλον της smart

Κοινοπραξία Daimler και Geely επισφραγίζει το μέλλον της smart

Daimler και Geely ανακοίνωσαν τη δημιουργία κοινοπραξίας με συμμετοχή των δύο ομίλων κατά 50/50 η οποία, με αφετηρία την Κίνα θα επιληφθεί της ηλεκτρικής στροφής της smart από το 2022 και της περαιτέρω εξέλιξής της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τη δημιουργία κοινοπραξίας η οποία θα αναλάβει την παγκόσμια εξέλιξη της smart από την Κίνα όπου θα μεταφερθεί σταδιακά η εξέλιξη και η παραγωγή των μοντέλων της φίρμας, ανακοίνωσαν Daimler και Geely οι οποίες θα συμμετέχουν στην κοινοπραξία επί ίσοις όροις, σε ποσοστό 50/50.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα κατασκευαστεί ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα το οποίο και θα αναλάβει την παραγωγή της νέας γενιάς, αμιγώς ηλεκτροκίνητων –εφεξής- μοντέλων της smart, η διάθεση των οποίων θα ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο το 2022. Παράλληλα, σύμφωνα με τις συστάσεις και το σχεδιασμό, η smart θα διευρύνει περαιτέρω το προϊοντικό της portfolio, περιλαμβάνοντας και μεγαλύτερα, B-Segment μοντέλα.
Mέχρι ωστόσο το 2022 και την άφιξη της νέας γενιάς μοντέλων smart τα οποία θα αποτελούν προϊόντα σχεδίασης του παγκόσμιου δικτύου σχεδιασμού της Mercedes-Benz ενώ η τεχνική εξέλιξη θα πραγματοποιείται από τα τεχνολογικά κέντρα της Geely, τα προϊόντα της φίρμας, θα εξακολουθήσουν να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Hambach στη Γαλλία (smart EQ fortwo) και του Novo Mesto (smart EQ forfour) στη Σλοβενία. Σε κάθε περίπτωση η προοπτική είναι η μελλοντική παραγωγή smart να μεταφερθεί στην Κίνα, από όπου και θα διατίθενται στον υπόλοιπο κόσμο.

Όταν συμβεί αυτό, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Daimler, Dieter Zetsche το εργοστάσιο του Hambach θα φιλοξενήσει την κατασκευή ενός νέου compact ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Mercedes-Benz το οποίο θα ανήκει στην γκάμα των EQ, εξέλιξη για την οποία η Mercedes-Benz θα επενδύσει 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία ανάμεσα σε Daimler και Geely που επισφραγίζει το μέλλον της smart αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του 2019, ενώ επί του παρόντος δεν δημοσιοποιούνται λεπτομέρειες που να αφορούν τα οικονομικά στοιχεία της συνεργασίας.

Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του Dieter Zetsche με αφορμή τη συμφωνία ο επικεφαλής της Daimler AG, δήλωσε: «Για περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια πελάτες, η smart εκπροσωπεί την πρωτοπορία στην αστική μετακίνηση. Βάσει αυτής της επιτυχίας, προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της φίρμας με την συνδρομή της Geely Holding, ενός ισχυρού εταίρου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Θα σχεδιάσουμε και θα εξελίξουμε από κοινού την επόμενη γενιά ηλεκτρικών smart συνδυάζοντας υψηλής ποιότητας προδιαγραφές παραγωγής και τα γνωστά πρότυπα ασφαλείας προς πώληση τόσο στην Κίνα όσο και παγκοσμίως. Στο μέλλον, προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με όλους τους εταίρους για να διατηρήσουμε την επιτυχία μας στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο. Σε παράλληλη εξέλιξη, η Mercedes-Benz θα παράγει ένα συμπαγές ηλεκτρικό όχημα στο εργοστάσιο του Hambach».

Ο Li Shufu, Πρόεδρος της Geely Holding, πρόσθεσε: «Σεβόμαστε πλήρως την αξία της smart καθώς πρόκειται για μια φίρμα με μοναδική θέση και ισχυρή εμπορική αξία. Η Geely Holding και η Daimler προσβλέπουν σε αυτό το συναρπαστικό και γεμάτο προκλήσεις νέο project, μέσω του οποίου θα προωθήσουμε περαιτέρω την εισαγωγή των premium ηλεκτρικών προϊόντων για να προσφέρουμε μια καλύτερη εμπειρία μετακίνησης στους πελάτες μας. Ως ισότιμοι εταίροι, είμαστε αφοσιωμένοι στην προώθηση του εμπορικού σήματος της smart σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η συνεργασία θα οδηγήσει σε αμοιβαία οφέλη, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών για την smart, συμπεριλαμβανομένων νέων τεχνολογιών συνδεσιμότητας, επιδιώκοντας την ηγετική θέση σε μια βιομηχανία που βρίσκεται σε διαδικασία ευρείας αναμόρφωσης».

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024