Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Dacia Duster EV: Διερευνώντας το ηλεκτρικό μέλλον

Dacia Duster EV: Διερευνώντας το ηλεκτρικό μέλλον

Η θυγατρική της Renault ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, επιθυμώντας αρχικά να δοκιμάσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας και τα περιθώρια εξέλιξης μέσω ενός αγωνιστικού Duster το οποίο θα λάβει μέρος στο Andros Trophy και, επί του παρόντος πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στον Αρκτικό Κύκλο.

Φωτογραφίες: Automedia

Μια πρώτη ματιά στις επιφάνειες του δοκιμαστικού πρωτοτύπου της Dacia που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό, το ταυτοποιεί αυτομάτως ως την πρώτη γενιά του Duster. Μια δεύτερη και πιο προσεκτική αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν διαθέτει απολήξεις για την εξάτμιση, προδίδοντας τον πραγματικό λόγο που η Dacia επαναφέρει στο πρόσκηνιο το πρώτο Duster.

Για την ακρίβεια, είναι απορίας άξιο που η Dacia, δεν επιχείρησε να εκμεταλλευτεί νωρίτερα τη δεδομένη τεχνογνωσία της μητρικής της, Renault, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει στο κοντινό μέλλον καθώς σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες η Dacia σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Πλην του ηλεκτρικού χαρακτήρα του, αυτό που επίσης ξεχωρίζει στο συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι οι κάπως… φουσκωμένες αναλογίες του σε σχέση με το γνωστό μοντέλο το οποίο αποτελεί τη βάση του, και ο λόγος δεν αφορά τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τους αυτόπτες μάρτυρες, το συγκεκριμένο Dacia Duster εκτός της παράξενης σιλουέτας του διαθέτει επίσης κλωβό ασφαλείας, αγωνιστικά καθίσματα ενώ πίσω από τους τροχούς του φιλοξενείται ένα ικανότερο σύστημα πέδησης με μεγαλύτερα δισκόφρενα δια χειρός Brembo και δαγκάνες με τα διακριτικά Alpine.

Οι παραπάνω βελτιωτικές προσαρμογές στο Duster, έχουν γίνει καθώς η Renault Sport, ετοιμάζει την νέα της συμμετοχή το Andros Trophy, διοργάνωση που πραγματοποιείται αποκλειστικά επί πάγου και εσχάτως έχει εντάξει και ηλεκτροκίνητη κατηγορία.


Φυσικά, τα χρήσιμα δεδομένα που θα προκύψουν από την αγωνιστική δραστηριότητα του Duster EV δεν θα αργήσουν να μεταφερθούν και στο ηλεκτροκίνητο μοντέλο που ετοιμάζει η Dacia η οποία με βάση τα νέα αυτά δεδομένα αναμένεται να πυκνώσει τις εμφανίσεις ηλεκτρικών δοκιμαστικών πρωτότυπων το επόμενο διάστημα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024