Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την πλήγωσε ο Αλεξάντερ, αναστρέψιμη η διαφορά για την ΑΕΚ

Την πλήγωσε ο Αλεξάντερ, αναστρέψιμη η διαφορά για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στη Βαμβέργη από την Μπάμπεργκ του εξαιρετικού Αλεξάντερ (71-67), αλλά μπορεί να καλύψει τη διαφορά στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ και να προκριθεί στο Final 4 του Basketball Champions League

Τα κενά διαστήματα και η αστοχία κόστισαν στην ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό του Basketball Champions League με τη Μπάμπεργκ (71-67) στη Γερμανία, ωστόσο η διαφορά είναι αναστρέψιμη και ο δρόμος ανοικτός για το Final 4 της διοργάνωσης.

Η Ένωση, που έχασε με τραυματισμό τον Ματσιούλις στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, πληγώθηκε από τον Αλεξάντερ, αλλά το -4 προφανώς και δεν είναι καταδικαστικό.

Παίκτης – κλειδί ήταν ο Σαντ Ρος, αφού περιόρισε φανερά τον Ράις (άποντος στο ημίχρονο), με το Θίοντορ και τον Χάντερ να κρατούν όρθια την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον πρώτο να είναι κομβικός όταν οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με εννιά πόντους.

Μάλιστα το καλάθι του στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα μπορεί να είναι… λύτρωση για την ΑΕΚ, η οποία την επόμενη εβδομάδα και στην ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, θέλει νίκη με 5 πόντους για να προκριθεί στο Final 4 της διοργάνωση που σήκωσε την περσινή σεζόν.

Ξεπέρασε το σοκ με τον Ματσιούλις

Απίστευτο και όμως συνέβη. Η Ένωση στο πρώτο δεκάλεπτο έμεινε δίχως πόντο για 8 λεπτά! Ευτυχώς η Μπάμπεργκ σε αυτό το διάστημα είχε μόλις 8 πόντους, με τον Λαρεντζάκη να… σπάει το ρόδι για το 8-2. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με 11-2, αλλά ένα τρίποντο του Σαντ Ρος και η βολή του Μασιούλις, έφεραν το 11-7, με τον Θίοντορ να κλείνει το δεκάλεπτο στο 11-10 με σουτ από τα 6,75μ!

Παρά το καλό διάστημα της ΑΕΚ και το 8-0 που έτρεξαν οι παίκτες του Μπάνκι, ο τραυματισμός του Μασιούλις, χάλασε εντελώς τη συγκέντρωση με την Μπάγμπεργκ να περνάει με 22-14. Ο Σάκοτα ανέλαβε δράση για να ξεμπλοκάρει την ομάδα του. Αρχικά με ένα δίποντο και αργότερα με ένα τρίποντο, διαμόρφωσε το 22-22, αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ την Μπάμπεργκ, που είδε το μικρός της πλεονέκτημα να εξανεμίζεται.

Το 4-0 των γηπεδούχων, σταμάτησε και πάλι ο αρχηγός της Ένωσης και ο Λαρεντζάκης ισοφάρισε και πάλι την αναμέτρηση. Ο Χάντερ μετά από 7 αποτυχημένες προσπάθειες, σκόραρε επιτέλους, με τον «Λάρι» από τις βολές να δίνει το προβάδισμα στην Ένωση, με τον Σαντ Ρος να «μηδενίζει» τον Ράις και να τον αφήνει άποντο στο ημίχρονο!

Η ΑΕΚ μπήκε στα αποδυτήρια με δύο πόντους προβάδισμα (28-30), σε ένα ματς που η άμυνα είχε τον πρώτο λόγο.

Ήττα που δεν της κόβει τον δρόμο

Επιστρέφοντας στο ματς, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ένα 4-0 με πρωταγωνιστή τον Σαντ Ρος για το 28-34. Ο Χάντερ απάντησε στο τρίποντο της Μπάμπεργκ, με τον Ράις να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι στην αναμέτρηση για το 34-36. Στην εξίσωση είχε μπει για τα καλά λοιπόν ο Αμερικανός σέντερ της ΑΕΚ, ο οποίος στο τρανζίσιον κάρφωσε για το 36-42.

Ο Αλεξάντερ μείωσε για το 39-42, η Μπάμπεργκ μείωσε στον πόντο, όμως και πάλι ο Λαρεντζάκης «χτύπησε» με ένα τρίποντο για το 41-45. Ο Σάκοτα τον ακολούθησε για το 43-47, με τον Σαντ Ρος να απαντάει στο νέο σερί της Γερμανικής ομάδας και το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 49-50!

Η Μπάμπεργκ επέστρεψε στο παρκέ με ένα 5-2 σερί, ο Σάκοτα ξέφυγε και σκόραρε για το 54-54, όμως ο Ρούμπιτ έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στην ομάδα του.

Ο Σαντ Ρος ήταν κομβικός σε άμυνα και επίθεση και μείωσε στον πόντο, όμως ο Τέιλορ με τρίποντο διαμόρφωσε το επικίνδυνο 61-56. Η ΑΕΚ είχε εγκλωβιστεί επιθετικά, οι Γερμανοί είχαν το μομέντουμ και ο Αλεξάντερ με τον Ράις, έστειλαν την διαφορά στους εννιά πόντους!

Η Ένωση είχε τον Θίοντορ που ανέλαβε πρωτοβουλίες για να ρίξει την απόσταση, μείωσε με τρίποντο, ενώ με βολές έκανε το 69-65!

Ο Θίοντορ έκλεψε και την μπάλα και στον αιφνιδιασμό διαμόρφωσε το 71-67, η Μπάμπεργκ κέρδισε όμως τα πάντα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024