
Ν.Παπανδρέου για Τσίπρα: Έχει ταλέντο να πείθει τον κόσμο ότι θα κάνει τα αντίθετα από αυτά που κάνει
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου.
Μιλώντας στο News 24/7 αναφέρθηκε στον κίνδυνο της ακροδεξιάς, λέγοντας ότι ενισχύεται από την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην τρομοκρατία και διερωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τρομοκράτες αυτούς που θεωρεί τρομοκράτες το ΚΙΝΑΛ ή μήπως πιστεύει ότι πρόκειται για μέλη ριζοσπαστικών κινημάτων.
«Ο Αλ. Τσίπρας έχει ταλέντο να πείθει τον κόσμο ότι θα κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνει. Με αυτή την έννοια είναι χαρισματικός» είπε με αρκετή δόση ειρωνείας ο Νίκος Παπανδρέου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την ανάπτυξη και δεν αγαπά τον ιδιωτικό τομέα.
Ο πήχης για το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές
Αναφερόμενος στην επικείμενη μάχη των ευρωεκλογών, τόνισε πως ο πήχης για το ΚΙΝΑΛ είναι 11% και πάνω. «Αν παίρναμε 12-13% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 15% αυτό θα έφερνε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Δεν είναι ουτοπία αυτό, στην πολιτική μπορούν να συμβούν μεγάλες ανατροπές. Κανείς δεν ξέρει».
Στην ερώτηση «αν δύο Παπανδρέου είναι πολλοί για ένα μικρό κόμμα» απάντησε: «Ολοι οι καλοί χωράνε. Κάποια στιγμή ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική και δεν θα περίμενα μέχρι να φτάσω 90 χρόνων. Με πονάει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μικρό. Η εκλογική μας βάση είναι πάνω από 50, έχουν λευκανθεί τα κεφάλια τους, πρέπει να φέρουμε πίσω τους νεότερους ψηφοφόρους που έφυγαν».
Κατά τον κ. Παπανδρέου, ο ΣΥΡΙΖΑ για κάποιο λόγο θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ. «Οταν λείπει το ΠΑΣΟΚ από τη διακυβέρνηση δεν είναι καλά τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε δύο χρόνια μόνο του τα τελευταία 15 χρόνια και είδαμε τι έγινε».
Όσο για τις «ομοιότητες» του Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου είπε: «Οι αξίες, η γνώση και το όραμα δεν αντιγράφονται. Οι κινήσεις των χεριών αντιγράφονται αλλά αυτό δεν αρκεί».
Μιλώντας για τους “Αγανακτισμένους” είπε ότι ανάμεσά τους ήταν πρόσωπα που μετά έγιναν υπουργοί. «Ηταν εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή» είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα δεν υπάρχει βία στους δρόμους. Είναι λιγότερο επαχθή τα μέτρα σήμερα; Οχι, βέβαια. Απλώς τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έμπαινε μπροστά και δικαιολογούσε τη βία».
- Χιλή: Μαθητές διαδηλώνουν εναντίον των δημοσιονομικών περικοπών του ακροδεξιού προέδρου
- Τουρκία: Γίνονται μελέτες για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου προς το ψευδοκράτος
- Βολιβία: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε ανατροπή λεωφορείου – Νεογέννητο ανάμεσα στα θύματα
- Λίβανος: Ο Τραμπ παρότρυνε τον Νετανιάχου να διατάσσει μόνο «χειρουργικά» πλήγματα
- Κολομβία: Η EMC ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με 21 νεκρούς, κάνοντας λόγο για «λάθος»
- Καύσιμα: Η αυστραλή ΥΠΕΞ χαιρετίζει ένα «σημαντικό βήμα» από την Κίνα για τον ενεργειακό εφοδιασμό
