Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανθ' ημών... Κόκκαλης και Χρηστίδου - Πάγωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές Τσίπρα

Ανθ’ ημών… Κόκκαλης και Χρηστίδου – Πάγωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές Τσίπρα

«Με τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη θα υψώσουμε το λάβαρο κατά της διαπλοκής», αναρωτιούνται, και θυμίζουν ότι στο προηγούμενο ευρωψηφοδέλτιο ήταν ο Μανώλης Γλέζος, η Κωνσταντίνα Κούνεβα (που είναι ξανά) κ.λπ.

Απανωτά σοκ δέχονται στελέχη αλλά και απλοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ από τις αποφάσεις της ηγεσίας. Κι ενώ επιχειρείται να αλλάξει η ατζέντα με πρώτη κατοικία, πατριωτικές κορώνες Τσίπρα και το… κόμμα Τσιτουρίδη που θα δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ, τελικώς το κυβερνόν κόμμα συνεχίζει να βουλιάζει στην εσωστρέφεια.

Την ίδια ημέρα που κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία, επελέγη και η ανακοίνωση των 10 ονομάτων για την ευρωβουλή. Και την ίδια ώρα που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να μιλάμε για την προστασία της πρώτης κατοικίας (έστω και με πετσοκομμένα όρια), όλη η χώρα ασχολείται με τον Πέτρο Κόκκαλη και τη Ραλλία Χρηστίδου.

2014 και ο Τσίπρας παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο. Με Γλέζο, Κούνεβα, Χουντή, Σακοράφα, Χρυσόγονο…

Είναι αλήθεια ότι στον πρωθυπουργός δεν πάει τίποτε καλά τελευταία, «δεν του βγαίνει καμιά πρωτοβουλία» κατά το κοινώς λεγόμενον. Η ήττα στις ευρωεκλογές και μια πιθανή συντριβή στις εθνικές κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν, έχουν προκαλέσει πολιτική παραλυσία στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμη και αυτοί που χαρακτηρίζονταν μετρ της επικοινωνίας εμφανίζουν έντονο εκνευρισμό. Το βλέπει κανείς στις ανακοινώσεις τους, στις ομιλίες τους ή στις πολιτικές πρωτοβουλίες που παίρνουν.

Ακόμη και η «λεβέντικη» στάση του Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, οι εθνικοπατριωτικές κορώνες ότι θα πάει κολυμπώντας στα ελληνικά νησιά ή οι φωτογραφίες που ξαφνικά «διέρρευσαν» και τον δείχνουν ψύχραιμο όταν το Chinook παρενοχλείται από τουρκικά αεροσκάφη, περισσότερο γέλιο προκαλεί παρά θαυμασμό.

Ενεση κουράγιου

Η προπαγάνδα που λέει ότι ο πρωθυπουργός δεν υπάκουσε στις εντολές των πιλότων να καθίσει κάτω αλλά ήθελε να δει τα τουρκικά αεροσκάφη, την ώρα που ο προσωπικός φωτογράφος του τον τραβά σε στιγμές «ηγετικής» διάθεσης με τις σημειώσεις στο χέρι, είναι περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση. Μια ένεση κουράγιου σε ένα κόμμα που καταρρέει είναι παρά να αναδειχθεί στα μάτια της κοινωνίας ο Αλέξης Τσίπρας σε ηγετική φυσιογνωμία, στην πλάτη που μπορεί να στηριχθεί η Ελλάδα.

Ολο αυτό το σκηνικό που στήθηκε είχε ως μοναδικό σκοπό να σταματήσει η κατηφόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση. Να τερματιστούν τα αρνητικά δημοσιεύματα και οι εικόνες βουλευτών που κυνηγιούνται στις παρελάσεις. Και φυσικά να ξεχαστούν οι ανοησίες Τσιρώνη ή Κατρούγκαλου που μιλούν για εθνικά θέματα χωρίς να βάζουν πρώτα τη γλώσσα τους στο μυαλό τους.

Και ύστερα ήρθε… το ευρωψηφοδέλτιο. Τα ηχηρά «όχι» που έχει εισπράξει ο Τσίπρας δεν του άφηναν και πολλά περιθώρια. Ο Νίκος Κοτζιάς του επέστρεψε το προσκλητήριο επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης του αρνήθηκε ξεκάθαρα, ο «Δράκος» Παναγιώτης Γιαννάκης θα κάτσει σε άλλο… πάγκο, αθλητικό. Ακόμη και η Χαρούλα Αλεξίου του αρνήθηκε γιατί είναι σίγουρο ότι θα γινόταν βορά στα μέσα ενημέρωσης και δικαίως. Η τραγουδίστρια που έμεινε στην ιστορία για το γάντι της καθαρίστριας που έδινε αγώνα πώς να γίνει ΣΥΡΙΖΑ τώρα που άλλες καθαρίστριες βρίζουν την κυβέρνηση. Και η… κουμπάρα της Μυρσίνης που στήριξε τη Λοϊζου στο δικαστήριο για τη σύνταξη που έπαιρνε παράνομα επί 5,5 χρόνια πώς να διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού;

Ετσι, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε άλλες επιλογές αυτή τη στιγμή παρά μόνο να ανακοινώσει 10 πρόσωπα λίγο – πολύ γνωστά και να έχει άλλα στην αναμονή, μπας και βρει κάποιες εκπλήξεις για να γυρίσει το κλίμα.

Δανέλης και Ρεπούση από την Κεντροαριστερά θα ανακοινωθούν μάλλον στις 6 Απριλίου στην… εαρινή σύναξη των κεντροαριστερών γεφυρών, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η κυριαρχία Τσίπρα στο χώρο αυτό. Και μέχρι τότε στο Μαξίμου κάνουν το σταυρό τους να βρεθούν ένα – δύο ηχηρά ονόματα να ενισχύσουν το αδύναμο ψηφοδέλτιο ήττας στις ευρωεκλογές.

Γίναμε reality

Να όμως, που τα απανωτά χαστούκια στον κόσμο που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. Όχι τόσο για τη συμπαθή αοιδό του Fame Story και σκληρή «τσιπρική», την κυρία Ραλλία Χρηστίδου, όσο για τον Πέτρο Κόκκαλη.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που άκουσαν ότι τελικά ο γιος του Σωκράτη θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο πάγωσαν. Το όνομα του Πέτρου Κόκκαλη ακουγόταν, όμως, δεν ήταν και σίγουρο και τώρα αυτοί που στήριξαν την πολιτική ανέλιξή τους στο όραμα του «πολέμου κατά της διαπλοκής» τι θα πουν στους ψηφοφόρους τους.

Ο γιατρός Πολάκης, ο διαπρύσιος κήρυκας της εξυγίανσης τι θα λέει τώρα που πρέπει να στηρίξει μια από τις οικογένειες – κολώνες του παλαιού πολιτικού συστήματος;

Πώς θα πάνε στις περιφέρειές τους να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο ή τη δική του υποψηφιότητα για τη Βουλή όταν θα τους ρωτάει ο κόσμος «μα το γιο του Σωκράτη Κόκκαλη που κάποτε χαρακτηρίζατε αρχιδιαπλεκόμενο;»

Δεν είναι και εύκολο για έναν κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και σήμερα χαρακτηρίζεται από έναν πρωτόγονο «Μεσσιανισμό» να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να υπερασπίζεται τις επιλογές του πρωθυπουργού. Μέχρι τώρα όλοι λέγαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσκύνησε την επιχειρηματική ελίτ, ότι ο πρωθυπουργός συναναστρέφεται με ισχυρούς επιχειρηματίες και πηγαίνει και σε τραπέζια με διαπλεκόμενους ή τους κάνει χάρες, δωρίζοντάς τους εκατομμύρια.

Είναι άλλο, όμως, τώρα να ανοίγει την πόρτα του κόμματος στο γιο του Σωκράτη Κόκκαλη και να του δίνει «διαβατήριο» για πολιτική καριέρα μιας και ακόμη κι αν δεν εκλεγεί όλο και κάπου θα τον εντάξει.

Από τον Μανώλη στον Πέτρο

Τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν χαμηλόφωνα για να μην ακούει ο… ηγέτης, τονίζουν με νόημα: «Κάποτε κάναμε ανοίγματα και δίναμε θέσεις σε πρόσωπα όπως ο Μανώλης Γλέζος, η αγωνίστρια Κούνεβα ή ακόμη και πρόσωπα του ευρύτερου χώρου και τώρα θα πάμε στις Βρυξέλλες με… Κόκκαλη;»

Να θυμίσουμε μόνο τι έλεγε ο Τσίπρας το 2014 στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου: «Ελληνες σηκωθείτε, ελληνικέ λαέ ξεσηκώσου. Η αλλαγή δεν θα έλθει από μόνη της. Καλούμε τους Ελληνες να ξεσηκωθούν με ειρηνικό τρόπο. Να συμβάλλουν ώστε να τελειώνουμε με τα ψέματα. Να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να βγουν στους δρόμους. Να μην πέσουν στην παγίδα του καναπέ και της αποχής», ενώ σημείωσε: «Το σύστημα αυτό θέλει, την απάθεια».

Να λοιπόν που ήρθε ο καιρός όπου ο ξεσηκωμός από τους καναπέδες θα γίνει με τη σημαία να κρατά ο Πέτρος Κόκκαλης αντί του Μανώλη Γλέζου υπό τους ήχους του γνωστού άσματος της Ραλλίας Χρηστίδου με τίτλο «Εγώ για σένα». Ή όπως θα έλεγε και ο Χαρίλαος Τρικούπης: «Ανθ’ ημών… Πέτρος Κόκκαλης και Ραλλία Χρηστίδου».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024