Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποκουσέφσκι : «Αντιγράφω Μποντιρόγκα, τρομερή η κόντρα Αιωνίων»

Ποκουσέφσκι : «Αντιγράφω Μποντιρόγκα, τρομερή η κόντρα Αιωνίων»

Ο 17χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού Αλεξέι Ποκουσέφσκι σε δηλώσεις του στη σερβική εφημερίδα Blic αναφέρθηκε στα πρότυπά του, στην μέχρι τώρα εμπειρία του στους Ερυθρόλευκους και στις φιλοδοξίες του

Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας στο τουρνουά U18 της EuroLeague που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο Βελιγράδι, ενώ συμμετείχε επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Adidas Next Generation Tournament και αναδείχθηκε κορυφαίος μπλοκέρ με 3.5 κοψίματα ανά αγώνα.

Επιπλέον, στην πρόσφατη εντός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου πέτυχε τον πρώτο πόντο του στην Euroleague και σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα Blic, μίλησε για τα πρότυπά του, την σχέση του με τον Ντέιβιντ Μπλατ και τους μελλοντικούς του στόχους, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην κόντρα των «αιωνίων» αντιπάλων.

«Νιώθω καλά, προσπαθώ να αντιγράψω τις κινήσεις του Ντέγιαν Μποντιρόγκα από το YouTube. Επίσης μου αρέσει πολύ ο Καρμέλο Άντονι» εξήγησε ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού.

Ερωτηθείς για το αν θα αγωνιστεί στην εθνική Σερβίας ή την αντίστοιχη της Ελλάδας: «Δεν έχει αλλάξει κάτι… Στηρίζω την απόφασή μου να παίξω μόνο για τη Σερβία. Είμαι Σέρβος… Χρειάζεται άλλος λόγος»;

Εν συνεχεία ανέφερε: «Έχω μια εξαιρετική σχέση με τον Ντέιβιντ Μπλατ όπως και με όλους στην ομάδα. Ξέρουν ότι είμαι ο νεότερος και όλοι προσπαθούν να με βοηθήσουν… Δεν ένιωσα το παραμικρό άγχος όταν ο κόουτς μού ζήτησε να βγω στο παρκέ και να παίξω για πρώτη φορά στην EuroLeague. Ήταν ένα παράξενο συναίσθημα, όλοι με χειροκροτούσαν… Πλέον τα πράγματα είναι πιο εύκολα».

Όσον αφορά τους μελλοντικούς στόχους του, σημείωσε: «Νομίζω είναι φυσιολογικό να σκέφτομαι ότι μια μέρα θα παίξω στο ΝΒΑ. Είναι λογικό, από τη στιγμή που πολλοί Σέρβοι έχουν παίξει ή συνεχίζουν να αγωνίζονται εκεί. Θα ήθελα να γίνω μέλος αυτής της διαδικασίας. Σίγουρα υπάρχει χρόνος… Είναι καλό να σε συγκρίνουν με έναν παίκτη όπως ο Νίκολα Γιόκιτς».

Ο Ποκουσέφσκι ρωτήθηκε για την κόντρα των «αιωνίων»: «Η αντιπαλότητά τους είναι τρομερή! Δεν μπορώ να τη συγκρίνω με τη Σερβία»

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024