ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! Και μόνο η λέξη γεμίζει φόβο την καρδιά, κάνοντας κάποιον να νιώθει ανασφαλής και αβοήθητος. Διεγείρει ανάμεικτα αισθήματα φρίκης, θλίψης και θυμού.

Πρόκειται δε για μια λέξη που περιγράφει την κατάσταση που πολλοί φοβούνται ότι θα μαστίζει την ανθρωπότητα για πολλά χρόνια ακόμη. Το γεγονός ότι μερικές χώρες μάχονται με την τρομοκρατία στις πολλές μορφές της εδώ και δεκαετίες αλλά με μικρή μόνο επιτυχία επιβεβαιώνει αυτόν το φόβο.

Εδώ και δεκαετίες, η τρομοκρατία έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές.

Άλλωστε νωπά είναι τα γεγονότα στη Νέα Ζηλανδία, όπου οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσε ο 28χρονος δράστης στα δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς ανήλθαν στους 50 ενώ τραυματίστηκαν και μερικοί άλλοι.
Λίγα 24ωρα αργότερα στην Ουτρέχτη ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα ήρθε να συγκλονίσει τον πλανήτη.

Αν κάποιος προσπαθήσει να σκιαγραφήσει τις προθέσεις όλων αυτών των χτυπημάτων παρατηρεί την εκ προθέσεως καλά σχεδιασμένη επίθεση τους, στοχευμένη σε πολύ κόσμο και χωρίς οίκτο.

Υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι οι περισσότεροι από τους δράστες είναι διαταραγμένες προσωπικότητες, αλλά στην πραγματικότητα γνωρίζουν επ΄ ακριβώς τις πράξεις τους και έχουν ξεκάθαρους στόχους.

Εδώ και περίπου 20 χρόνια υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες παιχνιδιών εκ των οποίων μερικές είναι και μέσω του διαδικτύου οι οποίες αντί να καλλιεργούν το πνεύμα και την ευφυΐα ανασύρουν άγρια ένστικτα του ανθρώπου όπως είναι η βία, η οργή και το μίσος.

Είναι γεγονός από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ότι οι παίκτες αυτών των παιχνιδιών έχουν μπερδέψει την εικονική πραγματικότητα με την πραγματική ζωή. Υποδύονται χαρακτήρες βίαιους οι οποίοι σκοτώνουν αδιακρίτως ανθρώπους με αποτέλεσμα να γίνονται εγκληματικά επικίνδυνοι στην καθημερινότητά μας.

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει επίσης και ο τρόμος που καθημερινά υπάρχει στους δρόμους σε πολλές από τις μεγάλες πόλεις της γης. Επιθέσεις, κλοπές βιασμοί και φόνοι έχουν γίνει καθημερινά επεισόδια. Λίγοι άνθρωποι αισθάνονται πραγματικά ασφαλείς.

Γράψτε το σχόλιο σας