Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς απόρριψη το αίτημα της Μέι για παράταση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου

Προς απόρριψη το αίτημα της Μέι για παράταση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου

Για σοβαρούς νομικούς και πολιτικούς κινδύνους εντός ΕΕ σε περίπτωση τρίμηνης παράτασης του Brexit, προειδοποιεί η Κομισιόν.

Προς απόρριψη του αίτηματος της Τερέζα Μέι για αναβολή του Brexit έως τις 30 Ιουνίου, προσανατολίζονται οι «27», ενώ σχεδιάζουν προς βραχύτερη παράταση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Οι πρεσβευτές των 27 είχαν άτυπη συνεδρίαση χθες το βράδυ, την προηγουμένη της Συνόδου Κορυφής, στον απόηχο της επιστολής της Μέι στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Το θέμα της ημερομηνίας θα είναι απόφαση των αρχηγών των κρατών», τόνισε ευρωπαϊκή πηγή. Σημείωσε ωστόσο ότι  «η κατεύθυνση» που διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής άτυπης συνεδρίασης είναι να απορριφθεί η ημερομηνία της 30ης  Ιουνίου και να προτιμηθεί μία μικρότερη παράταση και συγκεκριμένα μέχρι τις 22 Μαΐου, για παράδειγμα, παραμονή των πρώτων ψηφοφοριών των ευρωεκλογών (23-26 Μαρτίου).

Άλλη διπλωματική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η απόρριψη της 30ής Ιουνίου συγκέντρωσε «ευρεία πλειοψηφία», διευκρινίζοντας ότι πολλοί πρεσβευτές δεν είχαν ακόμη λάβει οδηγίες από τις κυβερνήσεις τους.

Μία τρίμηνη αναβολή «θα σημαίνει σοβαρούς νομικούς και πολιτικούς κινδύνους για την ΕΕ» προειδοποιεί η Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι υποχρεωμένο να οργανώσει ευρωεκλογές, εάν εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΕ κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ανάμεσα στις 23 και 26 Μαΐου.

Εάν δεν το κάνει, θέτονται σε κίνδυνο η νομιμότητα του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η λειτουργία της Ένωσης, προειδοποιεί η Κομισιόν, η οποία υποστηρίζει παράταση το αργότερο μέχρι τις 23 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024