Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμιος Δείκτης Ευτυχίας: Μόνο η Βουλγαρία πιο

Παγκόσμιος Δείκτης Ευτυχίας: Μόνο η Βουλγαρία πιο «δυστυχισμένη» από την Ελλάδα στην ΕΕ

Στην κορυφή της λίστας με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου, η Φινλανδία.

Tο κατά κεφαλήν εισόδημα, η κοινωνική στήριξη, το προσδόκιμο ζωής, η ελευθερία να λάβει κανείς αποφάσεις, η γενναιοδωρία, η απουσία διαφθοράς, είναι η παράγοντες που διαμορφώνουν τη λίστα των πιο ευτυχισμένων χωρών σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Μεταξύ των 156 χωρών που εξετάστηκαν, η Ελλάδα βρίσκεται στη μάλλον θλιβερή 82η θέση βρίσκεται, καταγράφοντας πτώση τριών θέσεων στον Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας του ΟΗΕ.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο η Βουλγαρία είναι σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα, την ώρα που ακόμη και οι Λίβυοι φαίνεται πως είναι πιο ευτυχισμένοι, καθώς κατατάσσονται στην 72η θέση. Πιο ψηλά στην κατάταξη βρίσκονται, το Πακιστάν, η Σερβία, η Μολδαβία, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Τουρκία.

Τις πρωτιές καταλαμβάνουν παραδοσιακά οι σκανδιναβικές χώρες με τους κατοίκους να πληρούν τις προϋποθέσεις… της ευτυχίας.

Στην κορυφή βρίσκεται και φέτος η Φινλανδία, που παρά τους σκληρούς χειμώνες της οι πολίτες της είναι ευτυχισμένοι. «Πληρώνουν υψηλούς φόρους προκειμένου να έχουν ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας, εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους, ζουν σε συνθήκες ελευθερίας και είναι γενναιόδωροι μεταξύ τους. Νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Αυτό είναι ένα περιβάλλον στο οποίοι οι άνθρωποι θέλουν να ζουν», λέει ο

«Τον περασμένο χρόνο οι Φινλανδοί ήταν πιο ευτυχισμένοι από τους κατοίκους των άλλων χωρών. Αλλά το σημαντικό είναι πως και οι πρόσφυγες ήταν το ίδιο ευτυχισμένοι. Δεν έχει να κάνει με το DNA των Φινλανδών, έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής» αναφέρει στο CNNi ο John Helliwell,  ομότιμος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο British Columbia. Στην πεντάδα βρίσκονται επίσης η Δανία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Ολλανδία.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται χώρες της Αφρικής, όπου οι εμπόλεμες συρράξεις και η εξαθλίωση του λαού διαρκούν χρόνια. Πιο δυστυχισμένοι λαοί βρίσκονται στο Νότιο Σουδάν (156η θέση), στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, στο Αφγανιστάν, στην Τανζανία και τη Ρουάντα.

Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες

Φινλανδία
Δανία
Νορβηγία
Ισλανδία
Ολλανδία
Ελβετία
Σουηδία
Νέα Ζηλανδία
Καναδάς
Αυστρία

Οι 10 πιο δυστυχισμένες χώρες

Αϊτή
Μποτσουάνα
Συρία
Μαλάουι
Υεμένη
Ρουάντα
Τανζανία
Αφγανιστάν
Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία
Νότιο Σουδάν

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024