Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Noρβηγία: Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης άνοιξε τις πύλες του

Noρβηγία: Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης άνοιξε τις πύλες του

Με 380 ευρώ το άτομο, μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας με θέα το βυθό της θάλασσας στο εστιατόριο Under στη Νορβηγία.

To πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης ανοίγει σήμερα στη Νορβηγία με περισσότερους από 7.000 καλοφαγάδες, λάτρεις της θαλάσσιας ζωής και της αρχιτεκτονικής να έχουν κάνει κράτηση μέχρι στιγμής για να απολαύσουν ένα γεύμα ανάμεσα στα ψάρια.

Το εστιατόριο, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Νορβηγίας, μοιάζει με έναν φαρδύ συμπαγή σωλήνα, ένα μέρος του οποίου είναι βυθισμένο στη Βόρεια Θάλασσα. Ονομάζεται «Under», λέξη που σημαίνει στα νορβηγικά και «θαύμα».

Σχεδιάστηκε από τη νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρία Snoehetta, η οποία σχεδίασε επίσης την ‘Οπερα του ‘Οσλο και το Εθνικό Μουσείο – Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

«Η γοητεία είναι ακριβώς αυτή η μετάβαση, που ενώ είσαι πάνω από το νερό φθάνεις κάτω από τη θάλασσα, καθώς διασχίζεις το κτίριο. Το μεγάλο παράθυρο δείχνει το υποθαλάσσιο περιβάλλον όχι όπως ένα ενυδρείο, αλλά την πραγματική εικόνα», δήλωσε ο ιδρυτής της Snoehetta, Κέτιλ Τρένταλ Τούρσεν.

Μπαίνοντας στο Under αρχικά αισθάνεσαι σαν να μπαίνεις σε σάουνα, καθώς ξύλινες σανίδες καλύπτουν το επάνω τμήμα του.

Σε ένα χαμηλότερο επίπεοδο, οκτώ μέτρα πιο κάτω, βρίσκεται ο κεντρικός χώρος – τραπεζαρία του εστιατορίου που μπορεί να φιλοξενήσει 40 επισκέπτες. Η αίθουσα χωρίζεται από την θάλασσα με ένα τεράστιο παράθυρο πλάτους 10 μέτρων που προσφέρει πανοραμική θέα.

Ο Τούρσεν είπε ότι η κατασκευή μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλη κακοκαιρία και είναι σχεδιασμένη με τρόπο τέτοιο ώστε να αντέξει αυτό που αποκάλεσε «το κύμα του αιώνα».

Το εστιατόριο γεμίζει με φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, φιλτραρισμένο από το πρασινωπό χρώμα του νερού.

Ένα πλήρες μενού με 18 πιάτα, που βασίζεται σε τοπικά υλικά και θαλασσινά, κοστίζει έως 3.700 κορώνες (περίπου 380 ευρώ) το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των ποτών.

«Ο στόχος είναι το 50% των πελατών που τρώει εδώ, να διανυκτερεύει στη συνέχεια στο ξενοδοχείο μας… Περιμένουμε σχεδόν 12.000 ανθρώπους να δειπνούν στο εστιατόριό μας κάθε χρόνο», είπε ο Γκετ Ούμποσταντ, ένας από τους δύο αδελφούς που έχουν το εστιατόριο και ένα παρακείμενο ξενοδοχείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024