Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ούτε ένας στους 100 Έλληνες ηλικίας 35-44 ετών δεν έχει υγιή δόντια

Ούτε ένας στους 100 Έλληνες ηλικίας 35-44 ετών δεν έχει υγιή δόντια

Για δραματική επιδείνωση της στοματικής υγείας των Ελλήνων την τελευταία δεκαετία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής

Για δραματική επιδείνωση της στοματικής υγείας των Ελλήνων την τελευταία δεκαετία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα, που διενεργήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, τρία στα πέντε παιδιά ηλικίας 5 ετών έχουν τερηδόνα στα δόντια, ενώ μόνο το 0,7% των ενηλίκων ηλικίας 35 – 44 ετών, έχει υγιή δόντια.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (20 Μαρτίου) συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τη σημασία της στοματικής υγείας με κεντρικό σύνθημα «ένα υγιές στόμα και ένα υγιές σώμα είναι αλληλένδετα».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθανάσιος Υφαντής: «Η κακή στοματική υγεία συσχετίζεται με σειρά νοσημάτων που αφορούν στην γενική υγεία του ανθρώπου. Παρά τις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού, οι δείκτες νοσηρότητας αυξάνουν, ως αποτέλεσμα των περικοπών των δαπανών και της υποβάθμισης της συστηματικής και ιδίως προληπτικής παρακολούθησης των ασθενών. Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να δώσει την πρέπουσα σημασία στην Οδοντιατρική. Η ένταξη της οδοντιατρικής και ιδίως της πρόληψης στην κοινωνική ασφάλιση αποτελεί αναγκαιότητα».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024