Στην χονδρεμπορική αγορά τηλεπικοινωνιών εισέρχεται ο ΑΔΜΗΕ
Αναπτύσσει δίκτυο οπτικών ινών σε πυλώνες υψηλής τάσης.
Την είσοδο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στην χονδρεμπορική αγορά τηλεπικοινωνιών με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στους πυλώνες υψηλής τάσης ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, μιλώντας σήμερα στο ενεργειακό συνέδριο της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».
Για το σκοπό αυτό συστήθηκε πρόσφατα μια νέα θυγατρική, η GRID TELECOM που θα εκμεταλλεύεται το χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ και θα διαθέσει μισθωμένες γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων σε εγχώριους και διεθνείς παρόχους.
Όπως επεσήμανε ο κ. Μανουσάκης, ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει ήδη δίκτυο οπτικών ινών μήκους 2.500 χλμ, το οποίο επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς, καθώς οι νησιωτικές διασυνδέσεις εμπεριέχουν οπτικές ίνες, ενώ το οπτικό δίκτυο αναπτύσσεται επίσης στους πυλώνες υψηλής τάσης που διασχίζουν τη χώρα και παρέχει εναλλακτικές οδεύσεις, εξασφαλίζοντας μεγάλη διαθεσιμότητα υπηρεσιών.
«Με όχημα την GRID Telecom, o ΑΔΜΗΕ συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας που αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της Πολιτείας. Η χώρα θα μπορέσει να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από την διεθνή κίνηση δεδομένων και να καταστεί σημαντικότερος από ότι είναι ήδη σήμερα διεθνής τηλεπικοινωνιακός κόμβος», ανέφερε ο κ. Μανουσάκης.
Ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανήγγειλε επίσης ότι τον Απρίλιο θα υπάρξουν εξελίξεις σε σχέση με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτη – Αττική. Συγκεκριμένα το αργότερο έως τις αρχές Απριλίου θα γίνει η προκήρυξη των διαγωνισμών για τα υποβρύχια καλώδια και τους μετασχηματιστές που απαιτούνται. Επίσης έχει σταλεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή ενός ή περισσότερων στρατηγικών επενδυτών μειοψηφίας στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αριάδνη Interconnection» (θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ που έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση και κατασκευή της διασύνδεσης) με την απόκτηση ποσοστού έως 39%. «Ο ΑΔΜΗΕ προσβλέπει σε ανταπόκριση αξιόπιστων εταιρειών -με βάση τις επαφές που έχουν γίνει ως τώρα- εγνωσμένης αξίας και εμβέλειας», τόνισε ο κ. Μανουσάκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους





