Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Audi, είναι ήδη γεγονός, έχοντας πάρει την μορφή του SUV, e-tron και όπως έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί… έμπρακτα η γερμανική φίρμα προετοιμάζεται πυρετωδώς προκειμένου η ηλεκτρική της γκάμα να πάψει σύντομα να είναι μονοθεματική.

Για την ακρίβεια, όπως αποκαλύπτει το teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η Audi, tο δεύτερο κατά σειρά ηλεκτρικό μοντέλο της που θα αφιχθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, θα είναι μια πιο σπορτίφ παραλλαγή του ήδη γνωστού e-tron η οποία θα φορέσει τα διακριτικά «Sportback» και θα επιδιώξει μια πιο δυναμική υπόσταση μέσω μιας coupe SUV σχεδίασης.

Επί του παρόντος, η Audi δεν διευκρινίζει κατά πόσο η πιο δυναμική σχεδίαση του e-tron Sportback θα συνδυαστεί και με υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με αυτές του ήδη γνωστού e-tron το οποίο, προσφέρει 408 ίππους και ροπή 664 Nm, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Όπως και να έχει με τις προδιαγραφές της νέας έκδοσης, το δεδομένο είναι ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία, όπως άλλωστε αφήνει να εννοηθεί το teaser-video με τις δοκιμές εξέλιξης από την παγωμένη Φινλανδία.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξής του, το e-tron Sportback αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του πριν την εκπνοή του έτους ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 επίκειται και η παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του τετράθυρου coupe e-tron GT η οποία θα προσθέσει ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο στο portfolio της Audi.

Παράλληλα, όπως άφησε να εννοηθεί η παρουσία του Q4 e-tron Concept στην έκθεση της Γενεύης, η Audi αναμένεται να επιφυλάσσει ακόμα περισσότερα για την ηλεκτρική της γκάμα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.