Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Με έχουν... γαργαλήσει για εθνικές εκλογές μαζί με ευρωεκλογές αλλά αντιστέκομαι

Τσίπρας: Με έχουν… γαργαλήσει για εθνικές εκλογές μαζί με ευρωεκλογές αλλά αντιστέκομαι

Θέλοντας να καταδείξει ότι δεν φοβάται τις εκλογές απλώς εκτιμά τη σημασία των ευρωεκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν και πολλοί με έχουν 'γαργαλήσει' να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό»

Θέλοντας να καταδείξει ότι δεν φοβάται τις εκλογές απλώς εκτιμά τη σημασία των ευρωεκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν και πολλοί με έχουν ‘γαργαλήσει’ να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό».

Μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, που διοργανώνεται από τον Στέλιο Κούλογλου, στο Θέατρο Κιβωτός, ο πρωθυπουργός είπε πως είναι κρίσιμες ευρωπαϊκές επιλογές για το μέλλον της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας και πως οι νέοι θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και να πάνε να ψηφίσουν.

Συζήτηση με νέες και νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης

‪Είναι οι νέοι της Ευρώπης καταδικασμένοι να ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους ή μπορούμε να αναστρέψουμε αυτή την τάση; Σε μια εποχή έντονων αντιθέσεων και απειλών, όπως η ακροδεξιά και η κλιματική αλλαγή, το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.‬Στο θέατρο Κιβωτός, με τον ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στέλιος Κούλογλου – Stelios Kouloglou, σε μια ανοικτή συζήτηση με νέες και νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Όπως είπε, «βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθεαυτό και τον πλανήτη».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ακόμα ότι μέσα σε αυτή την πενταετία υπήρξαν και μηνύματα ελπίδας, υπήρξαν όμως και πολλά αρνητικά γεγονότα και βρισκόμαστε άλλη μια φορά μπροστά σε κρίσιμες επιλογές.

Η ευρωπαϊκή ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν είναι μια ιδέα συντηρητική, παρότι τη διαχειρίστηκαν συντηρητικές δυνάμεις, αλλά ριζοσπαστική, ρηξικέλευθη και προοδευτική, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας, παράλληλα, για την άνοδο δυνάμεων του εθνικισμού και της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτές έχουν ενδυθεί τον μανδύα του αντισυστημισμού, κάτι που όμως είναι μια απάτη.

Σχολίασε ότι υλοποιούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία, όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Β. Όρμπαν στην Ουγγαρία. Θέλει να εφαρμόσει εργατική πολιτική που μας γυρίζει στον Μεσαίωνα, είπε. Το ίδιο και ο ομοϊδεάτης του, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, πρόσθεσε.

Οι άνθρωποι κινητοποιούνται από ανάγκη και από όραμα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα στην Ευρώπη είναι μια «πλατύτατη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων από την αριστερά της Αριστεράς έως την αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων», που αντιλαμβάνονται τον κοινό στόχο, τη μάχη κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού που τρέφει τον φασισμό.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024