Πριν περίπου ένα χρόνο η γερμανική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου ένα πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία Maybach Vision Ultimate Luxury Concept και χαρακτηριστικά που θυμίζουν υπερυψωμένη λιμουζίνα με αλάνθαστη την υπογραφή του πολυτελούς σκέλους της Mercedes-Benz, θέλοντας να δώσει μια πρώτη γεύση από την κορυφαία παραλλαγή της νέας GLS η οποία πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει τόσο τη νέα γενιά της GLS όσο και την κορυφαία Maybach εκδοχή της πριν την εκπνοή του έτους, πιθανότατα σε κινεζικό έδαφος, από όπου αναμένεται να προέλθει και η πλειονότητα των πωλήσεων τους, με επικρατέστερο «venue» την προσεχή έκθεση της Σαγκάης που πραγματοποιείται τον Απρίλιο.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η Mercedes-Benz έχει ήδη επιλέξει για την παραγωγή της υπερπολυτελούς GLS-Maybach το εργοστάσιο της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, θα αναγορεύσει την επίμαχη έκδοση ως το ακριβότερο νέο μοντέλο που κατασκευάζεται στην αμερικανική επικράτεια, τίτλος που επί του παρόντος «ανήκει» στο Acura NSX των περίπου 160.000 δολαρίων. Για λόγους σύγκρισης, το κόστος της GLS Maybach αναμένεται να ξεκινά από τα 200.000 δολάρια.

Όπως και να έχει με τους άτυπους τίτλους που θα συνοδεύουν την νέα γενιά της GLS και την παρεπόμενη Maybach έκδοση, το δεδομένο είναι ότι αμφότερες βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία, εξασφαλίζοντας στην Mercedes-Benz δύο ακόμα πολυτελή υπερόπλα στην κορυφή της τετράτροχης τροφικής αλυσίδας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο