Χαρακτήρα εθνικών εκλογών αποκτούν οι ευρωεκλογές οι οποίες αναδεικνύονται και σε δημοψήφισμα με επιπλέον βαρύτητα, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή η κ. Κεραμέως σημείωσε «θα είναι η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2015 που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί προ των ευθυνών της, που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να της στείλουν ένα σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας των καταστροφικών πολιτικών της, του λαϊκισμού και του διχασμού, που έχει εδραιώσει στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

«Θα δοθεί στους ψηφοφόρους η δυνατότητα να επιλέξουν την εναλλακτική της Νέας Δημοκρατίας, που πρεσβεύει μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες» πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

Εξέφρασε την εκτίμησε ότι χάθηκε η ευκαιρία μιας ευρείας και τολμηρής συνταγματικής αναθεώρησης, «όπως το άρθρο 16, για να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και το άρθρο 24, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη προστασία από την κλιματική αλλαγή».

Η κ. Κεραμέως κατηγόρησε την κυβέρνηση για προώθηση «περιορισμένων αλλαγών που εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα». Σημείωσε ωστόσο,  ότι είναι θετική η αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που ενισχύει μακροπρόθεσμα την πολιτική σταθερότητα της χώρας», υπογράμμισε.

Όσον αφορά την απόσταση απόψεων που επικρατεί μέσα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι μπορούν να συνυπάρξουν «διαφορετικές απόψεις και στελέχη με διαφορετική έκφραση, ύφος και χαρακτήρα».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει εμπράκτως ότι είναι ενωτικός», είπε και σημείωσε ότι «παραδοσιακές αρχές και αξίες, προοδευτικές και φιλελεύθερες ιδέες, μαζί με μια τολμηρή διάθεση αλλαγής αλληλοσυμπληρώνονται σε μια βέλτιστη ισορροπία και συνιστούν τη νέα πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μια σύγχρονη διακυβέρνηση».

Η κ. Κεραμέως εκτίμησε ότιοι διεργασίες που εξελίσσονται «στα δεξιά της ΝΔ» μπορούν να την πλήξουν. Ανέφερε ωστόσο: «Δεν εφησυχάζουμε. Πρέπει και μπορούμε να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας, ώστε να συγκροτηθεί μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στόχο την ανόρθωση της χώρας μετά τη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο