Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης : Στον τελικό της δοκού η Κατσάλη
Η νεότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής, Ελβίρα Κατσάλη κατετάγη 4η στον προκριματικό της δοκού με 12,666 βαθμούς, έχοντας τον υψηλότερο βαθμό εκτέλεσης μεταξύ όλων των συμμετεχουσών
Εντυπωσιακή εμφάνιση στη δοκό ισορροπίας, που της χάρισε το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος, πραγματοποίησε η Ελβίρα Κατσάλη κατά τη δεύτερη ημέρα των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής στο Μπακού (14-17 Μαρτίου).
Η νεότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής, η οποία θα κλείσει τα 16 της χρόνια τον Ιούλιο, κατετάγη 4η στον προκριματικό της δοκού με 12,666 βαθμούς, έχοντας τον υψηλότερο βαθμό εκτέλεσης μεταξύ όλων των συμμετεχουσών.
Έτσι, θα βρίσκεται στην οκτάδα των φιναλίστ την Κυριακή (17/03), με στόχο να ολοκληρώσει με μία μεγάλη διάκριση την πρώτη διεθνή παρουσία της στην κατηγορία γυναικών.
Αντίθετα, η Ιωάννα Ξουλόγη, νικήτρια του ασημένιου μεταλλίου στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στις ασκήσεις εδάφους, δεν μπόρεσε να επαναλάβει ανάλογο κατόρθωμα, καθώς τερμάτισε 15η στο συγκεκριμένο αγώνισμα με 12,300 β., ενώ έμεινε πολύ χαμηλά στη δοκό όπου δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της.
Εξάλλου, στους προκριματικούς των ανδρών, ο Νίκος Ηλιόπουλος κατέλαβε τη 14η θέση στο μονόζυγο με 13,066 β., ο Γιώργος Χατζηευσταθίου την 21η θέση στον πλάγιο ίππο με 12,433 β. και ο Αντώνης Τανταλίδης την 32η θέση στο ίδιο αγώνισμα με 10,566 β..
Το παγκόσμιο κύπελλο “AGF Trophy” ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο με τους τελικούς των οργάνων, όπου θα υπάρχει συνολικά τριπλή ελληνική εκπροσώπηση: Το Σάββατο (16/03) θα αγωνιστούν ο Νίκος Ηλιόπουλος στο δίζυγο και η Αργυρώ Αφράτη στους ασύμμετρους ζυγούς, ενώ την Κυριακή (17/03) θα πάρει σειρά η Ελβίρα Κατσάλη στη δοκό ισορροπίας.
Η διοργάνωση του Μπακού αποτελεί για τους Έλληνες αθλητές την πρώτη φετινή αγωνιστική εμπειρία, αλλά και την πρόβα τζενεράλε ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης που θα ακολουθήσει στο Στσέτσιν της Πολωνίας (10-14 Απριλίου).
- Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας – Οι παγίδες, η προθεσμία και τα πρόστιμα
- Ο Χενκ Τεν Κάτε αναλαμβάνει το Σουρινάμ με στόχο το Μουντιάλ 2026
- Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στη Βουδαπέστη για φερόμενη κακοποίηση παιδιών σε κρατικά ιδρύματα της Ουγγαρίας
- «Σύρραξη» στο Χερσόνησος – Εργότελης: Κουτούλησε αντίπαλο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού (vid)
- Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]
- Ο δημιουργός του Grand Theft Auto προειδοποιεί για την AI: «Αν αφήσεις το κινητό να σκέφτεται για σένα, χάνεις τον έλεγχο»


