Φωτογραφίες: Automedia

H Αudi έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να λανσάρει, εντός του 2019, μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Q2 η οποία, αρχικά τουλάχιστον, θα έχει ως αποκλειστικό προορισμό την αγορά της Κίνας.

Το επίμαχο SUV εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης επιβεβαιώνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις υποσχέσεις της Audi, καθώς η απουσία απολήξεων για την εξάτμιση σε συνδυασμό με τη γνώριμη σιλουέτα του Q2, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών για την ταυτότητα του.

Για αυτό που επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία είναι ότι το Q2 e-tron θα διατηρήσει τα γνώριμα χαρακτηριστικά του μοντέλου παραλλάζοντας μόνο τα στοιχεία που απαιτούνται για την ηλεκτρική μεταμόρφωσή την οποία θα φροντίσει να τονίσει και λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το μεγαλύτερο e-tron.

Πέρα από τα όσα μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τις συγκεκριμένες λήψεις, αυτό που παραμένει ασαφές είναι οι προδιαγραφές του κινητήριου συνόλου και των μπαταριών που θα εφοδιάζουν την ηλεκτρική εκδοχή του Q2.

Επίσης, αν και μια ηλεκτροκίνητη παραλλαγή του Q2, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στο μέλλον και για την ευρωπαϊκή γκάμα της Audi, μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η γερμανική φίρμα θα επιλέξει την κινεζική και λίγο μεγαλύτερη σε μήκος αρχιτεκτονική που αποτελεί αφετηρία για το Q2 που διατίθεται στην τοπική αγορά ή αν θα προτιμήσει την ευρωπαϊκή «βάση» του.

Αν πάντως ισχύσει το πρώτο σενάριο, τότε η ηλεκτρική παραλλαγή του Q2 θα γίνει το πρώτο «κινεζικό» μοντέλο της Audi που θα διατεθεί στην Ευρώπη.

Όπως και να έχει με τις μελλοντικές ηλεκτρικές διαδρομές του Q2 στην Ευρώπη, η ηλεκτροκίνητη έκδοση του Q2 στην Κίνα, αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία από τα τέλη του 2019.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο