Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Λαυρεντιάδης κατεβάζει εργαζόμενους επ' αμοιβή για να διαμαρτυρηθούν

Ο Λαυρεντιάδης κατεβάζει εργαζόμενους επ’ αμοιβή για να διαμαρτυρηθούν

Επιχειρεί να μπλοκάρει την δικαστική απόφαση η οποία τον αναγκάζει να προπληρώνει το αέριο στη ΔΕΠΑ κι όχι να δίνει μεταχρονολογημένες επιταγές

Νέα μεθόδευση σε βάρος της ΔΕΠΑ, φαίνεται πως δρομολογεί ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, αυτή τη φορά προσπαθώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, να «παγώσει» την σε βάρος του απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τον αναγκάζει να προπληρώνει το αέριο που προμηθεύεται η λιπασματοβιομηχανία ELFE με μετρητά και όχι με μεταχρονολογημένες επιταγές.

Η απόφαση αυτή αποτέλεσε πλήγμα για τον υπόδικο επιχειρηματία, καθώς σφίγγει τον κλοιό γύρω από το πρόσωπο του και τον αναγκάζει να εμφανίσει μέρος από τα χρήματα που πιστεύεται από τις ελεγκτικές αρχές ότι έχει στείλει στο εξωτερικό, μετά τα σκάνδαλα της Proton, της Alapis, της Νεοχημικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα οποία και δικάζεται την παρούσα περίοδο.

H απόφαση για προπληρωμή

Το πρώτο βήμα έγινε χθες. Στη βάση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η ELFE κατέβαλε -τοις μετρητοίς – 400.000 ευρώ στη ΔΕΠΑ για την προπληρωμή αερίου, κάτι που είχε να συμβεί για πολλούς μήνες.

Προσπαθώντας να αντιδράσουν, ο κ. Λαυρεντιάδης -και η επίσημη Διοίκηση της ELFE – επιχειρούν να παρακάμψουν την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και ήδη ζήτησαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που θα επιτρέψει στην λιπασματοβιομηχανία να συνεχίσει να προμηθεύεται αέριο με μεταχρονολογημένες επιταγές.

Η σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών θα εκδοθεί αύριο (Παρασκευή) το μεσημέρι, μετά από ακρόαση των δύο πλευρών, της ΔΕΠΑ και της ELFE.  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατολογείται προσωπικό στην Καβάλα για να παραστεί  και να… διαμαρτυρηθεί την Παρασκευή έξω από το Δικαστήριο (στο Πρωτοδικείο Αθηνών), ενώ οι πληροφορίες επιμένουν ότι υπάρχει και αμοιβή, ανά άτομο.

Με αμοιβή διαμαρτυρόμενοι

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες από την Καβάλα, έχουν ήδη δοθεί το σύνθημα, ώστε οι εν λόγω «επί αμοιβή διαμαρτυρόμενοι» (όσοι τουλάχιστον αποδεχθούν την θρυλούμενη αμοιβή)) να ζητούν με συνθήματα να μην κλείσει η ΔΕΠΑ τη στρόφιγγα του αερίου στην ELFE και να συνεχίσουν οι προπληρωμές αερίου με μεταχρονολογημένες επιταγές.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως αύριο στα δικαστήρια δεν θα υπάρξει παρουσία της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας,  ήτοι του επισήμου συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζόμενων στη λιπασματοβιομηχανία, καθώς δεν αναγνωρίζει τις σχετικές κινητοποιήσεις και τις καταγγέλλει ως μεθοδευμένες.

Υπάρχουν όμως και άλλες πληροφορίες: Τα περίπου 80 με 100 άτομα που θα διαμαρτύρονται αύριο έξω από τα δικαστήρια, λέγεται πως δεν θα είναι προσωπικό της ELFE, αλλά προσωπικό που ανήκει σε παρένθετες εταιρείες του Λαυρεντιάδη, όπως οι REVERA HOLDINGS, PFIC LTD και Λιπάσματα Νέας Καρβάλης, τις οποίες έχει χρησιμοποιήσει από το 2015 ο  επιχειρηματίας , ώστε να αφήσει σταδιακά χωρίς δραστηριότητα την ELFE και να την πτωχεύσει.

Η μεθόδευση αυτή έχει καταγραφεί ήδη σε δικαστικές αποφάσεις που έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, αλλά καταγράφεται και στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που επέβαλε στην ELFEνα πληρώνει τοις μετρητοίς το αέριο που προμηθεύεται από τη ΔΕΠΑ.

Η ουσία της υπόθεσης είναι πως ο Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του στην ELFE πιέζουν για ακόμη μια φορά τη Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση βάζοντας μπροστά του εργαζομένους.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024