Φωτογραφίες: Automedia

Λίγο μετά την πρεμιέρα της στην έκθεση της Γενεύης, η CLA Shooting Brake εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να προβάρει τα χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν στην εισαγωγική AMG έκδοσή της με τα διακριτικά 35 η οποία και θα ακολουθήσει το παράδειγμα της ήδη γνωστής ΑΜG A 35.

Στα σπλάχνα της φιλοξενείται ο γνώριμος δίλιτρος βενζινοκινητήρας ο οποίος και στην προκειμένη περίπτωση αναμένεται να προσφέρει ισχύ 306 ίππων και 400 Νm ροπής και να συνδυάζεται με το επτά σχέσεων αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης με την υπογραφή του Affalterbach.

Ανάλογες με την A 35 αναμένονται και οι επιδόσεις της CLA 35 AMG που θα χρειάζεται περί τα 4,7 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ. ενώ η μέγιστη ταχύτητά της θα διαμορφωθεί σε 250 χλμ./ώρα με την παρέμβαση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά που θα αναλάβουν να τονίσουν τη διαφορετικότητά της, οι σχεδιαστές του Affalterbach αναμένεται να ακολουθήσουν την γνωστή συνταγή, ενισχύοντας το ιδιάζον σχεδιαστικό προφίλ της συγκεκριμένης έκδοσης με στοιχεία που θα αναδείξουν την δυναμική πλευρά της αλλά και θα βελτιώσουν την αεροδυναμική της υπόσταση χωρίς φυσικά να αλλοιώσουν τη δεδομένη γοητεία ενός μοντέλου που επί της ουσίας δεν έχει αντίπαλο.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις στο portfolio της Mercedes-AMG, οι Γερμανοί θα αποκαλύψουν την νέα ισχυρότερη έκδοση της CLA Shooting Brake στην έκθεση της Φρανκφούρτης το προσεχές φθινόπωρο, ενώ μέχρι τότε, αναμένεται να έχει εμφανιστεί και η ισχυρότερη από ποτέ κορυφαία έκδοση της νέας A-Class με τα διακριτικά «45» και την υπογραφή της AMG, η οποία θα μας δώσει μια εμπεριστατωμένη εικόνα για το τι ακριβώς να περιμένουμε και από τις ομώνυμες εκδόσεις της CLA οι οποίες δεδομένα θα υπάρξουν.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η κορυφαία έκφανση των «μικρών» της Mercedes-Benz θα επωφεληθεί από έναν νέο κινητήρα προσφέροντας ισχύ από 390 έως 422 ίππους στην ισχυρότερη εκδοχή του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υποσχόμενες επιδόσεις των εκδόσεων με τα διακριτικά AMG 45.

Γράψτε το σχόλιό σας