Οι Ιταλοί μαθητές δεν θα μπορούν να πάνε στο σχολείο αν δεν μπορούν να αποδείξουν πως έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια. Ανάμεσα στα εμβόλια αυτά είναι τα εμβόλια της ανεμοβλογιάς, της πολιομυελίτιδας, της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς.

Τα παιδιά ηλικίας ως και έξι ετών θα αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα παιδιά ηλικίας έξι ως δεκαέξι ετών δεν θα αποκλείονται από το σχολείο, ωστόσο οι γονείς τους θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα που φτάνουν τα 500 ευρώ αν δεν τους έχουν κάνει τα υποχρεωτικά εμβόλια.

Η προθεσμία για την κατάθεση των αποδεικτικών έληξε στις 11 Μαρτίου. Η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Τζούλια Γκρίλο υποστήριξε πως οι νέοι κανόνες είναι απλοί και ότι ο μη εμβολιασμός ισούται με μη παρακολούθηση μαθημάτων. «Όχι εμβόλια, όχι σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά

Φαίνεται ότι ο νέος νόμος ήταν μέχρι στιγμής αποτελεσματικός. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης τη Δευτέρα, τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ιταλία ανήλθαν από το 80% στο 95%, που αποτελεί τον στόχο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Γράψτε το σχόλιο σας