Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Εκτός σχολείων τα ανεμβολίαστα παιδιά

Ιταλία: Εκτός σχολείων τα ανεμβολίαστα παιδιά

Πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ για τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο χωρίς να τα έχουν εμβολιάσει.

Οι Ιταλοί μαθητές δεν θα μπορούν να πάνε στο σχολείο αν δεν μπορούν να αποδείξουν πως έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια. Ανάμεσα στα εμβόλια αυτά είναι τα εμβόλια της ανεμοβλογιάς, της πολιομυελίτιδας, της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς.

Τα παιδιά ηλικίας ως και έξι ετών θα αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα παιδιά ηλικίας έξι ως δεκαέξι ετών δεν θα αποκλείονται από το σχολείο, ωστόσο οι γονείς τους θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα που φτάνουν τα 500 ευρώ αν δεν τους έχουν κάνει τα υποχρεωτικά εμβόλια.

Η προθεσμία για την κατάθεση των αποδεικτικών έληξε στις 11 Μαρτίου. Η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Τζούλια Γκρίλο υποστήριξε πως οι νέοι κανόνες είναι απλοί και ότι ο μη εμβολιασμός ισούται με μη παρακολούθηση μαθημάτων. «Όχι εμβόλια, όχι σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά

Φαίνεται ότι ο νέος νόμος ήταν μέχρι στιγμής αποτελεσματικός. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης τη Δευτέρα, τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ιταλία ανήλθαν από το 80% στο 95%, που αποτελεί τον στόχο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024