Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγή ατζέντας από Τσίπρα: Ρίχνει «βαριά χαρτιά» στη μάχη των ευρωεκλογών (ονόματα)

Αλλαγή ατζέντας από Τσίπρα: Ρίχνει «βαριά χαρτιά» στη μάχη των ευρωεκλογών (ονόματα)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέποντας να πέφτουν στο... κενό όλες οι εξαγγελίες που κάνει (προσλήψεις, φιλολαϊκά μέτρα και ευνοϊκές ρυθμίσεις για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες) ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη των ευρωεκλογών πρόσωπα που θα προσδώσουν ειδικό βάρος στο ψηφοδέλτιο, μήπως και καταφέρει να κλείσει λίγο την «ψαλίδα» με τη ΝΔ

Αλλαγή ατζέντας προκειμένου να ξεχαστεί το Μάτι και το εισαγγελικό πόρισμα που «καίει» πολιτικά πρόσωπα όπως την νυν περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου αλλά και οι τραγικές δημοσκοπήσεις που βυθίζουν το κυβερνών κόμμα επιχειρεί η κυβέρνηση καθώς σήμερα θα ξεκινήσει να δημοσιοποιεί μερικά από τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέποντας να πέφτουν στο… κενό όλες οι εξαγγελίες που κάνει (προσλήψεις, φιλολαϊκά μέτρα και ευνοϊκές ρυθμίσεις για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες) ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη των ευρωεκλογών πρόσωπα που θα προσδώσουν ειδικό βάρος στο ψηφοδέλτιο, μήπως και καταφέρει να κλείσει λίγο την «ψαλίδα» με τη ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό,  αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα 15 ονόματα της ευρωλίστας τις επόμενες ώρες – μερικά ίσως και σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι.

Φαβορί και αουτσάιντερ

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» σε αυτά θα περιλαμβάνονται οι τρεις εν ενεργεία ευρωβουλευτές, οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα. Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του πρώην υπουργού Γιάννη Μουζάλα, ενώ έχει συζητηθεί το όνομα της πρώην υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου και της Μαρίας Ρεπούση που είναι εκ των πρωταγωνιστών της Πρωτοβουλίας «Γέφυρα».

Πολλοί βλέπουν θετικά την περίπτωση της πρώην ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά και του νυν ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μιλτιάδη Κύρκου. Ενισχυμένο είναι το σενάριο της συμμετοχής της Λούκας Κατσέλη, ενώ μετέωρο είναι τι θα γίνει με τον Γιάννη Ραγκούση. Εσχάτως κυκλοφορεί σε δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου (τώρα στην ΕΡΤ με την εκπομπή «Αλλη διάσταση») Κώστα Αρβανίτη.

Στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται ακόμα η γραφίστρια Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου, η νομικός Άννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου Τσάτσου, πρώην αντιπρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εκλεγμένη με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, αλλά και κόρη του Δημήτρη Τσάτσου και ο Γιόνους Μουχαμεντί, πρόεδρος του ελληνικού Φόρουμ Μετανάστευσης.

Στη μάχη «βαριά χαρτιά» του ΣΥΡΙΖΑ

Παρακολουθώντας τη ΝΔ να κάνει δημοσκοπικό… περίπατο, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχθεί εισηγήσεις να ρίξει στη μάχη των ευρωεκλογών «βαριά χαρτιά» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποιους εν ενεργεία υπουργούς.

Το ένα πρόσωπο φέρεται να είναι η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, η οποία δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη στο ΑΠΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ήταν και είναι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και δεν διεκδικεί να γίνει ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς ή της σοσιαλδημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι η συμπόρευση του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ αφήνει ένα κενό σε αυτόν τον πολιτικό χώρο…».

Πολλοί είναι αυτοί που εκλαμβάνουν μία πιθανή τοποθέτηση της κ. Αχτσιόγλου στο ευρωψηφοδέλτιο ως ένα συμβιβασμό μεταξύ του πρωθυπουργού με την ομάδα των 53+ στην οποία ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ένα άλλο πρωτοκλασάτο στέλεχος και πρώην υπουργός που φέρεται να βρίσκει θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Τσίπρας θέλοντας να δείξει ότι η διεύρυνση του κυβερνώντος κόμματος προς την Κεντροαριστερά δεν σταμάτησε με την υπουργοποίηση των Τόλκα και Μωραϊτη, θα συμπεριλάβει ονόματα από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο ενώ πληροφορίες μιλούν και για πρόσωπο έκπληξη από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Τι θα γίνει με την Κουντουρά

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν έχει αποφασιστεί να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές η νυν υπουργός Τουρισμός Έλενα Κουντουρά καθώς και ο Σπύρος Δανέλλης ο οποίος ο ως ανεξάρτητος βουλευτής στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την κυβέρνηση, καθώς δεν έχει λυθεί το ζήτημα που υπάρχει με το ασυμβίβαστο του υποψήφιου ευρωβουλευτή και εν ενεργεία βουλευτή.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έρθει στη Βουλή ειδική ρύθμιση ώστε να λύσει τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και να μπορέσει – εάν το θελήσει – να συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο εν ενεργεία βουλευτές.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024