Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πτώση στη μετοχή της Boeing καθώς τα 737 ΜΑΧ 8 καθηλώνονται σε όλον τον κόσμο

Νέα πτώση στη μετοχή της Boeing καθώς τα 737 ΜΑΧ 8 καθηλώνονται σε όλον τον κόσμο

Οι απώλειες της μετοχής της Boeing Co αυξήθηκαν σε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο ημέρες, καθώς περισσότερες χώρες, περιλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, καθήλωσαν σήμερα το αεροπλάνο 737 MAX 8 της εν λόγω εταιρείας μετά την αεροπορική τραγωδία στην πτήση της Ethiopian Airlines

Οι απώλειες της μετοχής της Boeing Co αυξήθηκαν σε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο ημέρες, καθώς περισσότερες χώρες, περιλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, καθήλωσαν σήμερα το αεροπλάνο 737 MAX 8 της εν λόγω εταιρείας μετά την πολύνεκρη συντριβή αεροπλάνου αυτού του τύπου που είχε προορισμό το Ναϊρόμπι.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας ανακοίνωσε πως απαγορεύει ως προληπτικό μέτρο τις εμπορικές πτήσεις των αεροπλάνων 737 MAX από τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία TUI Airways επιβεβαίωσε πως όλα τα αεροπλάνα 737 MAX 8 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καθηλωθεί.

Εξάλλου στο Όσλο η εταιρεία Norwegian Air ανακοίνωσε πως θα καθηλώσει προσωρινά τα αεροπλάνα Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει ακολουθώντας τη συμβουλή των ευρωπαϊκών κανονιστικών αρχών εναέριας κυκλοφορίας.

Η εταιρεία αυτή διαθέτει 18 επιβατικά αεροπλάνα MAX και αναμένει να της παραδοθούν δεκάδες άλλα μέσα στα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τον αριθμό τους σε πάνω από 70 μέχρι το τέλος του 2021.

Η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία έχουν καθηλώσει επίσης το αεροπλάνο. Το ίδιο μοντέλο είχε εμπλακεί σε μια άλλη πολύνεκρη συντριβή τον Οκτώβριο στην Ινδονησία.

Η μετοχή της Boeing σημείωσε πτώση 3,2% και έπεσε στα 387,19 δολάρια μερικά λεπτά μετά το σημερινό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ, αφού είχε ήδη σημειώσει χθες, Δευτέρα, πτώση 5%.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024