ΗΠΑ : Πιστοποιητικό αξιοπλοΐας για το Boeing 737 MAX 8 με… αλλαγές τον Απρίλιο
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) εξέδωσε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας για το BOEING 737 MAX 8 προς τη διεθνή κοινότητα.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) εξέδωσε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας για το BOEING 737 MAX 8 προς τη διεθνή κοινότητα (Continued Airworthiness Notification to the International Community, CANIC).
Στην ανακοίνωσή της, η αμερικανική ρυθμιστική αρχή αναφέρεται στην πρόβλεψη υποχρεωτικών σχεδιαστικών αλλαγών στο 737 MAX, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο.
Η FAA σημειώνει, επίσης, ότι η έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines βρίσκεται σε εξέλιξη και «μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει στοιχεία για να εξαχθούν συμπεράσματα ή να ληφθούν μέτρα».
FAA : «Μέτρα, εάν είναι αναγκαίο»
Νωρίτερα, η FAA σε άλλη ανακοίνωσή της τόνιζε ότι Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να λάβουν «άμεσα και προσήκοντα» μέτρα εάν είναι αναγκαίο μετά τη συντριβή του Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines.
«Η FAA συνεχίζει να αξιολογεί και να εποπτεύει την ασφάλεια των αμερικανικών επιβατικών αεροσκαφών. Εάν εντοπίσουμε πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια, η FAA θα λάβει άμεσα και προσήκοντα μέτρα», σημειωνόταν στην ανακοίνωση της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής, στην οποία δεν αναφερόταν εάν η καθήλωση στο έδαφος των 737 MAX 8 περιλαμβάνεται στις πιθανές επιλογές.
Η υπουργός Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών Ιλέιν Τσάο ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν «με μεγάλη προσοχή» τις μοιραίες συντριβές των δύο αεροσκαφών Boeing Co 737 MAX 8.
«Τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα»
Η Ιλέιν Τσάο δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την εξέταση τόσο της συντριβής του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines, όσο και της συντριβής του αεροσκάφους της Lion Air τον Οκτώβριο και για την αναζήτηση της ενδεδειγμένης πορείας…
«Θέλω να διαβεβαιώσω το κοινό ότι αντιμετωπίζουμε αυτά τα περιστατικά, αυτά τα δυστυχήματα, με πολύ μεγάλη σοβαρότητα», είπε.
Η εταιρεία Boeing βρέθηκε σε δίνη μετά τη συντριβή του 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines που οδήγησε πολλές χώρες, ανάμεσά τους την Κίνα, να καθηλώσουν στο έδαφος το μοντέλο που αποτελεί την ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας.
Στο μέσον της ημέρας, στη Wall Street, η μετοχή τη Boeing είχε κάπως ανακάμψει στο -7,04%, μετά την αρχική ραγδαία πτώση της στο -10%.
Πηγή: ΑΠΕ
- Σαμαράς: Βίντεο-«βόμβα» με «καρφιά» κατά Μητσοτάκη – «Επιχειρήματα προέδρου Εδεσσαϊκού» τα περί διαγραφής του
- Πάνος Βλάχος: Τι μήνυμα θέλει να στείλει με το «Άλμπουμ Φωτογραφικά» που μόλις κυκλοφόρησε
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Απαιτείται πολύ νερό για να ελεγχθεί, λέει ο Αρτοποιός στο in – Ανησυχία για τον τοξικό καπνό
- Ωραιόκαστρο: Ποια η ιδιαιτερότητα της φωτιάς – Τι λέει στο in ο πυρομετεωρολόγος της μονάδας ΜΕΤΕΟ
- Άρης Betsson: Στα «κίτρινα» και επίσημα ο Κώστας Αντετοκούνμπο (pic)
- Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι «κόβονται»
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442