Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπλατ : «Απλοποιήσαμε τα πράγματα, εγώ φταίω για τα προηγούμενα»

Μπλατ : «Απλοποιήσαμε τα πράγματα, εγώ φταίω για τα προηγούμενα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ εξήγησε πως άλλαξε το… τσιπάκι των Ερυθρόλευκων και ήρθε η νίκη επί της Μπουντούτσνοστ (76-89) στο Μαυροβούνιο

Με δόσεις αυτοκριτικής για το προηγούμενο αρνητικό διάστημα του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Μπουντούτσνοστ (76-89).

Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων τόνισε ότι: «Δεν είναι μυστικό πως λατρεύω σε αυτή την περιοχή να παίζω μπάσκετ. Είναι φίλαθλοι είναι τόσο παθιασμένοι και το μπάσκετ είναι πάντα καλό και ανταγωνιστικό. Για εμάς απόψε ο αγώνας είχε πολύ μεγάλη σημασία. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, μας έλειψαν παίκτες από τραυματισμούς, από ασθένειες και θέματα απόδοσης βασικών παικτών. Είναι δύσκολο, ειδικά όταν έχεις το πρόγραμμα που είχαμε εμείς τον τελευταίο 1,5 μήνα.

Όμως, οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν. Δεν είναι μυστικό πως αυτή η ομάδα έχει κερδίσει σε αυτό το γήπεδο τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οπότε για εμάς το να έρθουμε εδώ, να κάνουμε ένα τέτοιο παιχνίδι και να κερδίσουμε, είναι μια πολύ θετική στιγμή. Όσον αφορά στον τρόπο που παίξαμε, όταν έχεις 26 ασίστ και σκοράρεις 90 πόντους, ένα είναι το συμπέρασμα για εμένα… Ότι βάζεις τα σουτ. Κάποιοι λένε πως οι ασίστ είναι θέμα αίσθησης, καλής χημείας και άλλα… Αλλά για εμένα αυτά δεν ισχύουν. Έχεις ασίστ όταν ο παίκτης που λαμβάνει την πάσα σκοράρει. Αυτό είναι. Μην σας ξεγελάνε με οτιδήποτε άλλο. Δεν θα σας πω λοιπόν πως έκανα σπουδαία δουλειά. Απλά, οι παίκτες μου πάσαραν και έβαλαν τα σουτ. Οπότε τώρα όλοι δείχνουν καλοί, ο κόουτς, οι παίκτες…

Έτσι, όμως, γίνεται μερικές φορές. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι φυσικά, αλλά τα ριμπάουντ, τα λάθη, τα ποσοστά των σουτ, των βολών… Αν έχεις τρεις από αυτές τις κατηγορίες κερδίζεις. Είναι απλό και αυτό κάναμε απόψε. Και είναι σπουδαίο!».

Όταν αναφέρθηκε από δημοσιογράφο η καλή εμφάνιση του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, τόνισε: «Δεν θα έπρεπε ποτέ να μου γίνει ερώτηση για τον Γκος. Είναι καλός παίκτης, όμως, είναι και ρούκι και αυτό σημαίνει πως θα έχει και καλές και κακές μέρες. Δουλειά μου είναι να συνεχίσω να πιστεύω σε εκείνον και να του δώσω την ευκαιρία να πετύχει. Αν δεν το κάνει θα φταίω εγώ που τον επέλεξα, τον πίστεψα και τον πήρα. Προφανώς βγήκε απόψε και έκανε πολύ καλή δουλειά.

Και θα έχει βραδιές σαν και αυτή, όπως θα έχει και άσχημες βραδιές. Αυτό είναι μέρος του να είσαι ρούκι. Και το ίδιο ισχύει και για την ομάδα. Έχουμε πολύ πολύ καλούς βετεράνους παίκτες και κάποιους πολύ νέους. Είναι μια διαδικασία για τον Ολυμπιακό φέτος. Αλλά πρέπει να μείνεις με τους παίκτες σου, να τους πιστεύεις και να τους δώσεις την ευκαιρία να πετύχουν, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αυτός είναι ο ρόλος του προπονητή».

Για τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός παραδέχθηκε πως… «Όντως απλοποιήσαμε τα πράγματα. Ένας λόγος που αντιμετωπίσαμε πρόβλημα είναι ότι κάνω πολλά διαφορετικά πράγματα. Έγω φταίω, ο κόουτς. Για αυτό αυτή την εβδομάδα στην προπόνηση πραγματικά προσπαθήσαμε να απλοποιήσουμε το παιχνίδι. Και αυτό λειτούργησε και στην άμυνα και στην επίθεση. Ευτυχώς επειδή η μπάλα μπήκε στο καλάθι όλα δείχνουν καλά. Όμως το βασικό είναι πως εγώ έκανα προσπάθεια να το κάνω πιο απλό για τους παίκτες και εκείνοι έκαναν εξαιρετική δουλειά».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024