Φωτογραφίες: Automedia

H Opel δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της GM, έχοντας από το 2017 μεταπηδήσει στο portfolio του ομίλου PSA, με θεαματικά αποτελέσματα για τα οικονομικά της καθώς, προσφάτως, κατέγραψε τα πρώτα της κέρδη σε διάστημα 20ετίας.

Το ότι η GM δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί σωστά την Opel δεν σημαίνει ότι δεν επωφελήθηκε από την συνύπαρξη, με το δημοφιλές Buick Encore, όπως ονομάζεται το αμερικανικό ισοδύναμο του Opel Mokka να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όσων αποκόμισε ο αμερικανικός όμιλος από τη γερμανική τεχνογνωσία.

Και όπως όλα δείχνουν θα εξακολουθήσει να αποκομίζει μιας και η GM προετοιμάζει ήδη το διάδοχο του Buick Encore το οποίο όπως προδίδουν οι λήψεις του φωτογραφικού φακού που το συνέλαβαν ως δοκιμαστικό πρωτότυπο στο Michigan δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τη δοκιμασμένη συνταγή του Opel Mokka.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι πίσω από τις επιφάνειες, φημολογείται ότι θα βρεθεί μια νέα αρχιτεκτονική την οποία σε κάθε περίπτωση θα πλαισιώσουν οι turbo κινητήρες 1,4 λίτρου οι οποίοι μαζί με το subcompact αποτύπωμα εξασφάλισαν στο παρελθόν ιδιαίτερη δημοτικότητα στο subcompact SUV της Buick, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Παράλληλα, αναμένονται αναβαθμίσεις που να αφορούν την πολυτέλεια και τον τεχνολογικό εξοπλισμό οι οποίες σε συνδυασμό με τους μεγαλύτερους χώρους ως απόρροια της νέας αρχιτεκτονικής θα επιχειρήσουν να ενισχύσουν το επιχείρημα της Buick απέναντι στον κατά πολύ ισχυρότερο στην κατηγορία γερμανικό ανταγωνισμό.

Γράψτε το σχόλιό σας