Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λεβέντης για Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Τσίπρας έπραξε «προδοσία βλακείας»

Λεβέντης για Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Τσίπρας έπραξε «προδοσία βλακείας»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στις «μεταγραφές» βουλευτών του στα άλλα κόμματα κατά το προηγούμενο διάστημα, επαναλαμβάνοντας τα περί «αποστασίας»

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι έπραξε μια «προδοσία βλακείας» και την ίδια στιγμή  καυτηρίασε και τη γενικότερη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το εθνικό θέμα, κατηγορώντας τον ότι «έκανε “πλάτες”, προκειμένου να περάσει η Συμφωνία».

Στο στόχαστρο του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων μπήκε τόσο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εκτιμώντας ότι μαζί με τον κ. Τσίπρα «θα καθίσουν στο σκαμνί Ειδικού Δικαστηρίου», όπως είπε σε συνέντευξη του στο Attica TV.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε εκ νέου στις πιέσεις που όπως λέει δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα από τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας, αναφέροντας ότι: «Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν μια ειλημμένη απόφαση και ο Αμερικανός πρέσβης με έβλεπε σαν να είμαι εμπόδιο στην αποστολή του» και προσέθεσε ότι «την ίδια αντιμετώπιση είχα και από τον Γερμανό πρέσβη, ο οποίος με απείλησε μάλιστα ότι με τον τρόπο που σκέφτεσαι δεν θα ξαναμπείς στη Βουλή».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στις «μεταγραφές» βουλευτών του στα άλλα κόμματα κατά το προηγούμενο διάστημα, επαναλαμβάνοντας τα περί «αποστασίας», ενώ υποστήριξε ότι το κόμμα του  δεν θα ακολουθήσει την καθοδική πορεία του Ποταμιού. Εκτίμησε, δε, ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν νωρίτερα από τον Οκτώβριο.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε τέλος και στις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά 20 προσώπων για την τραγωδία στο Μάτι Αττικής, λέγοντας ότι  «στην Ελλάδα δεν υπάρχει κουλτούρα παραιτήσεων πολιτικών προσώπων, αλλά αναισθησία» και προσέθεσε ότι αυτό που κυριαρχεί στη χώρα μας είναι η ατιμωρησία.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024