Εκτός από το επιβλητικό πρωτότυπο που θα αποτελέσει μέρος της επαναφοράς της Lagonda ως μιας ηλεκτροκίνητης πολυτελούς φίρμας, η Aston Martin αποκάλυψε από την ελβετική έκθεση ένα concept car το οποίο θα αποτελέσει το επόμενο κεντρομήχανο δημιούργημα της.

Εκτός από την θέση του κινητήρα η οποία διαχωρίζει το Vanquish Vision από το σύνηθες Grand Tourer παρελθόν της Aston Martin, το πρωτότυπο μοντέλο θα αποτελέσει στο μέλλον, το πρώτο μαζικής παραγωγής supercar της βρετανικής φίρμας.

«Το πρώτο μαζικής παραγωγής κεντρομήχανο supercar θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την φίρμα, καθώς θα της επιτρέψει την είσοδο σε μια κατηγορία που παραδοσιακά θεωρείται ως ο πυρήνας των πολυτελών sportscars», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Aston Martin, Andy Palmer, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι για αυτό ακριβώς το λόγο επελέγη και η επαναφορά της ονομασίας Vanquish η οποία είναι συνώνυμη με τις κορυφαίες προτάσεις μας μαζικής παραγωγής».

Αν και επί του παρόντος η βρετανική φίρμα δεν δημοσιοποιεί τεχνικά χαρακτηριστικά, η έκδοση παραγωγής του Vanquish Vision θα ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία με τις Valkyrie και AM-RB 003 που δίνει επίσης το παρών στην ελβετική έκθεση, υιοθετώντας την λογική χαμηλού βάρους και βέλτιστης αεροδυναμικής την οποία θα συνδυάσει ωστόσο με μια πιο γοητευτική όσο και λιγότερο «τεχνική» εμφάνιση, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Miles Nurnberger.

Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά της, αναμένεται να αξιοποιηθεί ο ίδιος V6 κινητήρας με έμπνευση από την F1 που εφοδιάζει και την AM-RB 003 σε υβριδική μορφή. Σε αντίθεση ωστόσο με τις εξωπραγματικές Valkyrie και AM-RB-003 η Vanquish Vision θα αξιοποιήσει πλαίσιο αλουμινίου το οποίο θα μειώσει το κόστος παραγωγής της και θα της δώσει διέξοδο σε ένα ευρύτερο κοινό σε σχέση με τα άλλα δύο κεντρομήχανα supercars της βρετανικής φίρμας.

«Με το Vanquish Vision Concept εφαρμόζουμε την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε από τις Valkyrie και AM-RB 003 με όρους μαζικής παραγωγής. Δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο σαν και αυτό είναι μια πρόκληση και αναμένεται να οδηγήσει την Aston Martin σε ένα νέο πεδίο στο οποίο θα εισέλθει με το πλεονέκτημα αυτής της υψηλής τεχνογνωσίας, των καινοτόμων ιδεών και το ίδιο σκεπτικό που δεν επιτρέπει τον παραμικρό συμβιβασμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής μηχανικός της Aston Martin, Max Szwaj.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το Aston Martin Vanquish Vision, αφού ολοκληρώσει την «θητεία» του στο floor της ελβετικής έκθεσης, θα περάσει στο στάδιο δοκιμών οι οποίες θα γίνουν με την συνδρομή των οδηγών Matt Becker και Chris Goodwin.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο