Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ποιον δεν αρέσουν βραδιές σαν της Μαδρίτης και του Παρισιού;

Σε ποιον δεν αρέσουν βραδιές σαν της Μαδρίτης και του Παρισιού;

Αδυνατώ να φανταστώ πως υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει το ποδόσφαιρο και δεν έκλεισαν την τηλεόραση τους απολύτως ευχαριστημένοι και γοητευμένοι από τον Άγιαξ που παρουσιάστηκε στο Μπερναμπέου το βράδυ της Τρίτης

Δεν είναι ότι κέρδισε ο μεγάλος τον μικρό. Άλλωστε ποιος μπορεί να αποκαλέσει μικρή την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που σε θέμα ιστορίας και τίτλων δεν τη… βλέπει καν την Παρί Σεν Ζερμέν. Και ο Άγιαξ δεν είναι δα και κάποιο μικρό ευρωπαϊκό μέγεθος.

Είναι, όμως, που τα αουτσάιντερ, βάσει ονομάτων, χρημάτων και αποτελεσμάτων στους πρώτους αγώνες, έκαναν αυτό που έμοιαζε απίθανο. Μετέτρεψαν το αδύνατο σε δυνατό. Που έφτασαν σε έναν ποδοσφαιρικό άθλο. Και όχι κλέβοντας. Όχι με αντιποδόσφαιρο. Παίζοντας. Με… αντριλίκι. Με ποδόσφαιρο. Με τέχνη. Με στυλ.

Ο Άγιαξ κυριάρχησε στο Μπερναμπέου σε κάθε μέρος του γηπέδου, σε κάθε συνθήκη. Κάθε λεπτό και στιγμή. Έπαιξε ποδόσφαιρο ποιότητας, κοίταξε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στα μάτια και της… τα πέταξε έξω. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε στο γήπεδο της πιο πλούσιας ομάδας στην Ευρώπη, έχοντας ως βαρίδι το 0-2 μέσα στην έδρα της. Χωρίς 6-7 βασικούς ποδοσφαιριστές της. Και έκανε μια ανατροπή που μας θύμισε το μακρινό 1999 και τον τελικό με την Μπάγερν.

Παίζοντας σαν λιοντάρια, οι παίκτες του Σόλσκιερ συνέτριψαν τα προγνωστικά. Πριν από το ματς η πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν σχεδόν δεν… παιζόταν. Οι στοιχηματικές εταιρείες την έδιναν σε αποδόσεις λιγότερες του 1.10. Για να καταλάβει ο κόσμος, αν πόνταρες 10 ευρώ, θα έπαιρνες ως κέρδος το πολύ 1 ευρώ. Τόσο σίγουροι ήταν (και ήμασταν) όλοι για πρόκριση της Παρί. Λογικό, με το 2-0 του πρώτου ματς και με την εικόνα των Γάλλων. 90 λεπτά μετά, απλά τρίβαμε τα μάτια μας από το θαύμα… θαυμάτων των κόκκινων διαβόλων.

Τέτοιες βραδιές μένουν βαθιά χαραγμένες σε όποιον παρακολουθεί ποδόσφαιρο. Δε θα έλεγε τίποτα σε κανέναν μια πρόκριση της Ρεάλ και της Παρί. Το αναμενόμενο δεν είναι σχεδόν ποτέ και πιο όμορφο, εκτός φυσικά από τους φιλάθλους αυτών των ομάδων. Όμως το απρόσμενο; Η έκπληξη; Το αδύνατο;

Αδυνατώ να φανταστώ πως υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει το ποδόσφαιρο και δεν έκλεισαν την τηλεόραση τους απολύτως ευχαριστημένοι και γοητευμένοι από τον Άγιαξ που παρουσιάστηκε στο Μπερναμπέου το βράδυ της Τρίτης. Και πως δεν έπιασαν τον εαυτό τους να παρακαλάει να σημειώσει το πέναλτι ο Ράσφορντ και να στείλει την ομάδα του στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Το διήμερο που πέρασε περιελάμβανε όλη τη μαγεία του ποδοσφαίρου. Όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν να το λατρεύουμε. Η επιστροφή του Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024