Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΓΣΕΕ: Oδηγός εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων για τη γυναίκα

ΓΣΕΕ: Oδηγός εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων για τη γυναίκα

Χρηστικό οδηγό εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων για τη γυναίκα δημιούργησε και δίνει στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Όλος ο οδηγός

Οδηγός για τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα είναι το «δώρο» της ΓΣΕΕ στις εργαζόμενες γυναίκες για τη Παγκάσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η φωτογραφία που κοσμεί την σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Ειδικότερα, χρηστικό οδηγό εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων για τη γυναίκα δημιούργησε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνομοσπονδίας.

«Την Παρασκευή είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και η ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο οδηγό, ώστε να βοηθήσει την κάθε εργαζόμενη να γνωρίζει και να διεκδικεί τα δικαιώματά της» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Με διαρκή σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση», η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να έχει στη διάθεση των συνδικάτων και των εργαζομένων σε όλη την Επικράτεια για κάθε ζήτημα πληροφόρησης, στήριξης και συλλογικής δράσης και στα θέματα διακρίσεων:

  • Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ (www.kepea.gr)
  • Το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/)

Για τη συμβολή στην καλύτερη παρακολούθηση της εξέλιξης των καταγγελιών για άνιση μεταχείριση, τα σωματεία μπορούν να ενημερώνουν τη ΓΣΕΕ στο equality@gsee.gr για την υποβολή καταγγελιών στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τον Συνήγορο του Πολίτη που αφορούν ζητήματα παράνομων διακρίσεων στην εργασία.

«Η δύναμη είναι στα χέρια μας, στα συνδικάτα και στους συλλογικούς αγώνες για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας φύλου, για την άρση των στερεοτύπων, για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων και την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλες και όλους» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024