Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΗΣΥ: Ο κ. Πετρόπουλος έχει περάσει το όριο της σοβαρότητας

ΔΗΣΥ: Ο κ. Πετρόπουλος έχει περάσει το όριο της σοβαρότητας

«Ψευδή και σαθρά επιχειρήματα προκειμένου να δικαιολογήσει τις περικοπές συντάξεων και επιδομάτων, καθώς και το χάος στον ΕΦΚΑ» καταλόγισε στον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ο υπεύθυνος για την Κοινωνική Ασφάλιση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος.

«Ο Τάσος Πετρόπουλος έφτασε σε σημείο να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης για περικοπή των συντάξεων χηρείας με την χαρά “της εργασίας” ως υπέρτατου αγαθού», δήλωσε ο υπεύθυνος για την Κοινωνική Ασφάλιση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υφυπουργού Εργασίας στη βουλή για τις συντάξεις χηρείας. «Ο κ. Πετρόπουλος έχει περάσει προ πολλού το όριο της σοβαρότητας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούκος.

Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Πετρόπουλος «επιστράτευσε μια σειρά από ψευδή και σαθρά επιχειρήματα προκειμένου να δικαιολογήσει τις περικοπές συντάξεων και επιδομάτων, καθώς και την κατάσταση χάους που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή χιλιάδων συντάξεων και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων».

Ο κ. Κουτσούκος σημειώσε ότι το κόμμα του κάλεσε τον υφυπουργό Εργασίας «να πάψει κατά σύστημα να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να δικαιολογήσει τις περικοπές του Νόμου Κατρούγκαλου και να φέρει για συζήτηση και ψήφιση την Πρόταση Νόμου του Κινήματος Αλλαγής για την αντικατάσταση των ακραίων και άδικων ρυθμίσεων της Κυβέρνησης που αφορούν τις συντάξεις χηρείας, την ελάχιστη σύνταξη των 500 και 700 ευρώ, τη ρύθμιση των 120 δόσεων, την αποσύνδεση των εισφορών από τα έσοδα, την απονομή σύνταξης σε όσους χρωστούν με ρύθμιση οφειλών».

Και συνέχισε: «Τον καλέσαμε επίσης, να πάψει τα μικροκομματικά παιχνίδια ενόψει εκλογών και να κοινοποιήσει στα εκατομμύρια των συνταξιούχων τα αποτελέσματα του επανυπολογισμού των συντάξεων με βάση το Νόμο Κατρούγκαλου, ως έχει υποχρέωση από τον Νόμο, η μη κοινοποίηση των απορροιών είναι αποτέλεσμα Κυβερνητικής μεθόδευσης προκειμένου να αποφύγουν -όπως νομίζουν- την οργή των συνταξιούχων».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024