Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών επί της οδού Νίκης, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και στην τοπική αυτοδιοίκηση, με βασικά αιτήματα την αναδρομική επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού καθώς και ένταξη σειράς ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα (ΒΑΕ).

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στα πλαίσια της παναττικής στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή και των στελεχών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται και ΠΟΕΔΗΝ που νωρίτερα πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, με αίτημα τη διατήρηση των καθαριστριών δημοσίων νοσοκομείων στις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, τα αιτήματα των διαδηλωτών που έχουν αναρτήσει πανό και φωνάζουν συνθήματα έξω από το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνουν: Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, μισός μισθός Πάσχα, μισός μισθός επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων και άμεση ρύθμιση για τα ΒΑΕ και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και προσωπικά με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματα τους που, όπως λένε, παραμένουν ανικανοποίητα από τη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Συνφωνα με πληροφορίες, πάντως, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα συναντηθούν με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στην είσοδο του υπουργείου έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό το φόβο εισβολής των διαδηλωτών, όπως αυτή που σημειώθηκε προ δυο εβδομάδων στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, μετά από αντίστοιχη κινητοποίηση έξω από το ΥΠΟΙΚ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας.