Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQV Concept: Η ηλεκτροκίνηση σε.... άλλη διάσταση

Mercedes EQV Concept: Η ηλεκτροκίνηση σε…. άλλη διάσταση

Η Mercedes-Benz δίνει από τη Γενεύη μια πρώτη αλλά και πολύ ρεαλιστική γεύση από το ηλεκτροκίνητο επιβατικό van που θα προσθέσει στην γκάμα της από το 2020.

H γερμανική φίρμα αποκαλύπτει από την 89η έκθεση της Γενεύης την πρόθεσή της να επεκτείνει την ηλεκτρική, EQ γκάμα της και προς νέες van κατευθύνσεις, παρουσιάζοντας μια πρωτότυπη εκδοχή του πολυμορφικού μοντέλου που θα αποτελέσει, στο κοντινό μέλλον, το ηλεκτροκίνητο alter ego της V-Class.

H έκδοση παραγωγής της EQV αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στην έκθεση της Φρανκφούρτης το προσεχές φθινόπωρο με την προοπτική η κατασκευή της να ξεκινήσει από τις αρχές του 2020, ωστόσο μέχρι τότε η πρωτότυπη εκδοχή της φροντίζει από την ελβετική διοργάνωση να αποτυπώσει σαφώς τις προθέσεις της Mercedes-Benz.

Στο επίκεντρο του πρωτοτύπου βρίσκεται ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο το οποίο η Mercedes-Benz αποκαλεί eATS και αποτελείται από τον ηλεκτροκινητήρα το σύστημα μετάδοσης. το σύστημα ψύξης και τα ηλεκτρονικά σε μια compact μονάδα που τοποθετείται πάνω από το μπροστινό άξονα.

Επί της ουσίας, το EQV μοιράζεται την πλειονότητα των μερών που συναπαρτίζουν το ηλεκτρικό του σύνολο με το ήδη γνωστό EQ C μοντέλo της γερμανικής φίρμας ακολουθώντας και την ίδια τεχνολογική λογική με τη διαφορά φυσικά, ότι στην προκειμένη περίπτωση, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες του θα μπορούν να επιλέξουν σε εννιαθέσια ή οκταθέσια διαμόρφωση, αναλόγως με την άνεση που επιθυμούν να προσφέρουν στους επιβάτες.

Η ισχύς διαμορφώνεται στους 201 ίππους ενώ η προσφερόμενη αυτονομία από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου προσδιορίζεται σε 400 χλμ. Σύμφωνα με τις συστάσεις, οι μπαταρίες μπορούν να αναπληρώσουν έως και το 62% της ενέργειάς του σε 15 λεπτά με την συνδρομή ταχυφορτιστή.

Τις προδιαγραφές του EQV συμπληρώνει η παρουσία του διάσημου πλέον συστήματος infotainment της Mercedes-Benz, ΜΒUX με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση φιλοξενείται στην κεντρική οθόνη η οποία δεν ενσωματώνεται στο ταμπλό και δεν συνδυάζεται με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024