Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νόμος και τάξη... α λα ΣΥΡΙΖΑ - Από τη «δίκαιη οργή» στις προληπτικές προσαγωγές και το ξύλο

Νόμος και τάξη… α λα ΣΥΡΙΖΑ – Από τη «δίκαιη οργή» στις προληπτικές προσαγωγές και το ξύλο

Η κυβέρνηση της Αριστεράς από τη μια επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία γιατί θα φέρει το «νόμο και την τάξη», κι από την άλλη χρησιμοποιεί την κρατική ασφάλεια για να παρακολουθεί και να κατηγορεί μέλη κινημάτων

«Διάλυση των ΜΑΤ, απαγόρευση χρήσης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή κινητοποιήσεων, απαγόρευση οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων, άμεση απόσυρση απαγορευμένων – επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών και ανάθεση της εποπτείας των υπηρεσιών Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας σε διακομματική επιτροπή της Βουλής».

Αυτά είναι μερικά από τα μεγαλεπήβολα και φανταχτερά που έταζε ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή που βρισκόταν στον προθάλαμο της εξουσίας. Τότε που παρείχε την άνευ όρων στήριξή του σε οποιονδήποτε, αρκεί να διαμαρτυρόταν (με οποιονδήποτε τρόπο) κατά της τότε κυβέρνησης, το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν είχε κανένα πρόβλημα να εξαγγέλλει «επαναστατικά» μέτρα που ηχούσαν όμορφα στα αυτιά των εν δυνάμει ψηφοφόρων του.

Δεν έχουν περάσει δεκαετίες από εκείνες τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα. Τώρα, «επικίνδυνοι», «ακραίοι», «φασισταριά» είναι όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών. Και γι’ αυτό μέχρι και το μέτρο των προληπτικών προσαγωγών χρησιμοποιεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δίνοντας σχετική εντολή στην Αστυνομία.

Το είδαμε στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα, το κατήγγειλαν τώρα και οι κάτοικοι των Γιαννιτσών.

Οι χούλιγκαν τι είναι;

Από την άλλη, δεν είναι επικίνδυνοι κι εχθροί της Δημοκρατίας και της ομαλότητας στη χώρα ούτε οι χούλιγκανς που δρουν ανενόχλητοι ακόμη και σε αγώνες πόλο, ούτε οι κουκουλοφόροι που καίνε αστυνομικά τμήματα, ούτε καν και τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που μπουκάρουν όπου και όποτε θέλουν.

Μηδενική ανοχή για τους διαμαρτυρόμενους κατά Κουβέλη και Τζάκρη στα Γιαννιτσά ή πριν μερικές ημέρες κατά Τζανακόπουλου, Γεροβασίλη, Τσακαλώτου στη Βόρεια Ελλάδα. Αλλά πλήρης ανοχή στους κουκουλοφόρους.

Μηδενική ανοχή για τις διαμαρτυρίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη και όσων αντιδρούν στους πλειστηριασμούς, απόλυτη ανοχή στους Ρουβίκωνες που «μπουκάρουν» όπου και όποτε θέλουν και που προαναγγέλλουν «δράσεις» μέσω του διαδικτύου.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς από τη μια επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία γιατί θα φέρει το «νόμο και την τάξη», κι από την άλλη χρησιμοποιεί την κρατική ασφάλεια για να παρακολουθεί και να κατηγορεί μέλη κινημάτων.
Και η Αριστερά που κάποτε υποσχόταν «εκδημοκρατισμό» της Αστυνομίας ανέχεται περιστατικά βίας σε βάρος διαδηλωτών με χρήση ληγμένων καπνογόνων ή με ξυλοδαρμό και σοβαρό τραυματισμό πολιτών, όπως έγινε πρόσφατα.
Η Αστυνομία που ήταν «εχθρός» του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο καλύτερος σύμμαχος – προστάτης, μόνον όταν πρόκειται για να φυλάσσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τη λαϊκή οργή ή για να διαλύει διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης. Αλλά η ίδια Αστυνομία αφήνεται ανοργάνωτη, χωρίς κόσμο και χωρίς τα απαραίτητα (περιπολικά, μηχανές κ.λπ.) και λοιδωρείται κάθε φορά που βγαίνει ένας συνδικαλιστής να καταγγείλει ότι η πολιτεία τους έχει αφήσει απροστάτευτους και ότι θα θρηνήσουμε θύματα.

Και η Γεροβασίλη με την Παπακώστα απλά ζουν στον κόσμο τους. «Δεν υπάρχει ανομία, δεν έγινε και τίποτε, όλα fake news», έβγαλαν το πόρισμα. Γιατί προφανώς δεν υπήρξε νεκρός (από τύχη) το Σαββατοκύριακο.

Ώσπου ήρθε η… πραγματικότητα

Όλα όσα ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ενόσω ήταν στην αντιπολίτευση, αποδείχθηκαν φούμαρα όταν άρχισε να διαμορφώνεται η νέα πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην εξουσία, τα στελέχη του αντιλήφθηκαν γρήγορα πόσο γλυκιά είναι και για να μην τη χάσουν άρχισαν να υπογράφουν οποιοδήποτε μέτρο ζητούσαν οι δανειστές .

Φυσικό επακόλουθο ήταν να προκύψουν αντιδράσεις του κόσμου. Τώρα, που οι κυβερνώντες άρχισαν να δέχονται οι ίδιοι την «δίκαιη οργή του κόσμου» ξέχασαν διαμιάς τις εξαγγελίες περί αστυνόμευσης και έσπευσαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο για λογαριασμό τους την ασφάλεια που τους παρέχουν τα άλλοτε… «βίαια» ΜΑΤ, αυτές οι «δυνάμεις καταστολής που πνίγουν τις φωνές διαμαρτυρίας»…

Προληπτικές προσαγωγές διά χειρός Π.Φ.Α.

Το τελευταίο κρούσμα αυτής της κωλοτούμπας του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε στα Γιαννιτσά την Κυριακή. Η αστυνομία προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές 16 ατόμων προκειμένου να μην εκφράσουν τηη διαμαρτυρία τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών στον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη που θα έδιναν το παρών σε εκδήλωση για τη μνήμη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ουρανίας Νιζαμίδου.

Όπως κατήγγειλαν οι πολίτες, τους προσήγαγαν άνδρες με πολιτικά και στη συνέχεια τους είχαν κλεισμένους και υπό αστυνομική επιτήρηση για περισσότερες  από δυόμιση ώρες στο Α.Τ. Γιαννιτσών, προκειμένου να τους εμποδίσουν να αποδοκιμάσουν τον υπουργό Ναυτιλίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη μήνυση που υπέβαλαν στη συνέχεια για την παράνομη κράτησή τους αναφέρουν ότι «με την άφιξη μας στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα προσαγωγή μας για προληπτικούς λόγους εν όψει της εκδήλωσης με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία δεν θα έληγε χωρίς την αναχώρηση αυτού από τα Γιαννιτσά και ότι οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως) εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν».

Τα «τάγματα εφόδου» και η Όλγα Γεροβασίλη

Οι προληπτικές προσαγωγές έγιναν προφανώς για να μην επαναληφθεί η υποδοχή που περίμενε την Όλγα Γεροβασίλη κατά την επίσκεψή της στην Πτολεμαϊδα προ δεκαημέρου για την ορκωμοσία των Πυροσβεστών.

Τότε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε χαρακτηρίσει «τάγματα εφόδου» που πήγαν στην Πτολεμαΐδα «για πόλεμο» τους πολίτες που την υποδέχθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κ. Γεροβασίλη είχε αποδώσει τα επεισόδια μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ σε «ακραίους κύκλους, που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία». Υπενθυμίζουμε πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις προ του 2015, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «δίκαιη οργή αγανακτισμένων πολιτών».

Την ίδια κατάσταση αντιμετώπισε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην Κατερίνη όπου παραβρέθηκε σε κομματική εκδήλωση. Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τη Μακεδονία . Υπενθυμίζεται ότι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ  είχαν παραταχθεί και δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης όπου μιλούσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ενώ εντός της αίθουσας, όταν κάποιος φώναξε «προδότες», τον πέταξαν έξω. Οπως είχαν πετάξει έξω και όσους τόλμησαν να υψώσουν ελληνικές σημαίες στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, πριν από μερικές εβδομάδες. Τότε που η Αστυνομία είχε μπλοκάρει τους διαδηλωτές μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη ΔΕΘ.

Ανάλογη κατάσταση αντιμετώπισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Δράμα. Ο συγκεντρωμένος κόσμος σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τσακαλώτου τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ φώναζαν και συνθήματα κατά της συμφωνίας. Η Αστυνομία ήταν εκεί για να προστατέψει τον υπουργό.

Αυτή η διχασμένη προσωπικότητα της «Πρώτης Φοράς Αριστερά» δείχνει και το μέγεθος του ψεύδους. Και ξεγυμνώνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που από το πρωί βγαίνουν στα κανάλια και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει γενικευμένο χάος στους δρόμους.

Η ιστορία τους εκδικείται.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024