Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνικά 10ετή ομόλογα: Κινούνται στα επίπεδα του 2006 μετά τη Moody's

Ελληνικά 10ετή ομόλογα: Κινούνται στα επίπεδα του 2006 μετά τη Moody’s

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας οδήγησε τις αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων να κινούνται σε χαμηλό 13 ετών.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2006 κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων, με το πρακτορείο Reuters να αποδίδει το γεγονός αυτό στην ενίσχυση της αισιοδοξίας των επενδυτών απέναντι στη χώρα, ως επακόλουθο της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s.

Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε B1 από B3, επικαλούμενος την αποτελεσματικότητα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της χώρας.

Με το άνοιγμα των αγορών το πρωί της Δευτέρας, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε στο 3,622%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2006, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου, που εκδόθηκε πρόσφατα, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο εβδομάδων κατά τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση, στο 2,79%.

«Η κίνηση από τον Moody’s αντανακλά το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις ήδη αποδίδουν καρπούς με την μορφή δημοσιονομικής βελτίωσης με το πρωτογενές πλεόνασμα», σχολίασε ο Ντάνιελ Λεντς, αναλυτής της DZ Bank, προσθέτοντας πως «αυτό όμως που νομίζω ότι είναι επίσης σημαντικό είναι το γεγονός πως η Ελλάδα δείχνει ότι έχει πρόσβαση στις αγορές, με το πετυχημένο πενταετές (ομόλογο) και τώρα και με τις φήμες για νέο 10ετές».

Παράλληλα, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης «πυροδότησε» ξανά τις εικασίες ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει σε έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου αυτή την εβδομάδα, με αναλυτές της Commerzbank επίσης να υποστηρίζουν ότι αναμένουν μια τέτοια εξέλιξη αυτή την εβδομάδα. Όπως επισημαίνουν ωστόσο οι αναλυτές, οι αποδόσεις συνήθως αυξάνονται πριν από μια νέα έκδοση.

Τέλος, οι αποδόσεις των υπόλοιπων ομολόγων της ευρωζώνης ήταν αμετάβλητες έως οριακά χαμηλότερες, αν και διατηρούνται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων λόγω των ενδείξεων για πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημείωσε οριακή πτώση στο 0,18%, από το υψηλό μηνός της Παρασκευής του 0,208%.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024