Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG GT R Roadster 2019: Με άγRιες διαθέσεις

Mercedes-AMG GT R Roadster 2019: Με άγRιες διαθέσεις

Η Mercedes-AMG προσθέτει ένα ακόμα υπερόπλο στο ενεργητικό της υπό την μορφή της πιο σκληροπυρηνικής R έκδοσης για την AMG Roadster η οποία υπόσχεται να προσφέρει ακόμα πιο δυνατές συγκινήσεις.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την GT R Coupe, η Mercedes-AMG αποκαλύπτει την Roadster παραλλαγή της η οποία επωφελείται από μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, προσφέροντας αναλόγως υψηλές επιδόσεις με την coupe εκδοχή της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνάφειας επιδόσεων των δύο μοντέλων και παράλληλα της εμμονικής προσέγγισης των μηχανικών του Affalterbach είναι ότι η νέα ανοιχτή έκδοση, παρά το αυξημένο βάρος της, χρειάζεται ακριβώς τον ίδιο χρόνο (3,5 δευτερόλεπτα) για να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η διαφοροποίηση τους από πλευράς επιδόσεων, περιορίζεται στην μόλις κατά 1 χλμ./ώρα διαφορά στην μέγιστη ταχύτητα που στην περίπτωση της Roadster, περιορίζεται σε 317 χλμ./ώρα -έναντι 318 χλμ./ώρα στην Coupe.

Τις παραπάνω επιδόσεις εξασφαλίζει ο γνώριμος διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 4,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 585 ίππους και 700 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με το αναβαθμισμένο επτά σχέσεων αυτόματο κιβώτιο με την μακριά πρώτη σχέση και την κοντή έβδομη η οποία εγγυάται πιο άμεση απόκριση.

Το σύνολο συμπληρώνει, η παρουσία του συστήματος τετραδιεύθυνσης που εφοδιάζει και την coupe έκδοση και το οποίο σε ταχύτητες έως και 100 χλμ./ώρα στρέφει τους πίσω τροχούς σε αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς, εξασφαλίζοντας περισσότερη ευελιξία κατά τις αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ αν η ταχύτητα υπερβεί το παραπάνω μέγεθος όλοι οι τροχοί στρίβουν προς την ίδια κατεύθυνση ενισχύοντας την σταθερότητα και συμβάλλοντας στις ταχύτερες αλλαγές κατεύθυνσης.

Όπως ισχύει και για την coupe, οι ιδιοκτήτες της GT R Roadster θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο επιπλέον εξοπλιστικών πακέτων που αυξάνουν την ποσόστωση ανθρακονημάτων στις εξωτερικές και τις εσωτερικές επιφάνειες του γερμανικού sportscar.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η GT R Roadster θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στη διεθνή έκθεση της Γενεύης και στη συνέχεια θα αναζητήσει τους μόλις 750 ιδιοκτήτες της σε όλο τον κόσμο.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024