ΗΠΑ: Εκτελέστηκε 70χρονος θανατοποινίτης στο Τέξας
Ένας θανατοποινίτης ηλικίας 70 ετών έγινε την Πέμπτη ο γηραιότερος κρατούμενος που έχει εκτελεστεί ποτέ στο Τέξας μετά την επαναφορά της δυνατότητας επιβολής της εσχάτης των ποινών ΗΠΑ, το 1976
Ένας θανατοποινίτης ηλικίας 70 ετών έγινε την Πέμπτη ο γηραιότερος κρατούμενος που έχει εκτελεστεί ποτέ στο Τέξας μετά την επαναφορά της δυνατότητας επιβολής της εσχάτης των ποινών ΗΠΑ, το 1976.
Ο Μπίλι Γουέιν Κομπλ, που καταδικάστηκε για τους φόνους με πυροβόλο όπλο των γονιών και του αστυνομικού αδελφού της εν διαστάσει συζύγου του, την απαγωγή και την απόπειρα φόνου της ίδιας το 1989, εκτελέστηκε με τη χορήγηση θανατηφόρων ουσιών με ένεση στο Χάντσβιλ, λίγες ώρες μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο της αίτησής του να αναβληθεί η εκτέλεση της ποινής με την επίκληση της ανεπαρκούς υπεράσπισής του στη δίκη του.
Ο θάνατος του Κομπλ, βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ, ηλεκτρολόγου στο επάγγελμα, διαπιστώθηκε στις 18:24 τοπική ώρα (02:34 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).
Ήταν η τρίτη εκτέλεση θανατοποινίτη φέτος στις ΗΠΑ και η δεύτερη στο Τέξας, την Πολιτεία που έχει θανατώσει περισσότερους κρατούμενους από κάθε άλλη μετά το 1976.
Το 2018, 25 θανατοποινίτες εκτελέστηκαν στη χώρα, οι 13 στο Τέξας, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή (DPIC). Πάνω από 2.700 καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών αναμένουν την εκτέλεσή τους στις ΗΠΑ, με την περίοδο αναμονής να φθάνει κατά μέσον όρο τα δεκαπέντε χρόνια. Στο Τέξας, περίπου τριάντα θανατοποινίτες έχουν περάσει πάνω από 25 χρόνια πίσω από τα σίδερα, σύμφωνα με την Texas Tribune.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Πάσχα: Γεύματα αγάπης από τη Μητρόπολη Πειραιώς, τον Ολυμπιακό, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δήμο Πειραιά
- Λάζαρος Κυρίζογλου: «Χωρίς ισχυρούς Δήμους, δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη»
- Ιράν: «Πρέπει να κηρύξει τη νίκη και να τερματίσει τον πόλεμο με δικούς του όρους», λέει πρώην ΥΠΕΞ της χώρας
- BHMAGAZINO – Easter Issue: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Ο Μαουρίτσιο Κατελάν άνοιξε τηλεφωνική γραμμή για εξομολογήσεις των αμαρτιών μας
- Στη Βουλή οι δικογραφίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ2- Ποιους αφορά, ποια τα επόμενα βήματα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε εκτροχιασμό τρένου
- Οι Γουίζαρντς απολογήθηκαν για το κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο: Έκαναν οπαδό τους να πιστέψει ότι κέρδισε 100.000 δολάρια (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442