Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κραυγή αγωνίας των αστυνομικών: Η ΕΛ.ΑΣ υπό διάλυση με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας

Κραυγή αγωνίας των αστυνομικών: Η ΕΛ.ΑΣ υπό διάλυση με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας

Στην παθητική στάση την οποία έχει υποχρεωθεί να τηρεί την τελευταία τετραετία η Ελληνική Αστυνομία απέναντι στην λεγόμενη χαμηλή εγκληματικότητα έρχονται να προστεθούν οι δραματικές συνθήκες υπό τις οποίες οι αστυνομικοί φέρνουν εις πέρας το έργο τους, τηρώντας τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα

Σε τροχιά διάλυσης βρίσκεται από καιρό η Ελληνική Αστυνομία. Στην παθητική στάση την οποία έχει υποχρεωθεί να τηρεί την τελευταία τετραετία απέναντι στην λεγόμενη χαμηλή εγκληματικότητα έρχονται να προστεθούν οι δραματικές συνθήκες υπό τις οποίες οι αστυνομικοί φέρνουν εις πέρας το έργο τους, τηρώντας τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα.

Οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να προστατέψουν τους πολίτες από την εγκληματικότητα, παρατημένοι στη μοίρα τους από την φυσική ηγεσία τους που είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αναγκάζονται να αγοράζουν από τον πενιχρό μισθό τους αναλώσιμα είδη, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό, είδη καθαριότητας, ακόμα και τα υλικά για να συντηρούν τον οπλισμό τους (!)

Για οδοιπορικά και αμοιβές εκτός έδρας ούτε λόγος, αφού παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Όλα αυτά, την ώρα που είναι αναγκασμένοι να δίνουν τη μάχη κατά της εγκληματικότητας από τη θέση του ανίσχυρου, οδηγώντας οχήματα χωρίς συντήρηση και κατάλληλα ελαστικά, φορώντας δανεικά από συναδέλφους τους αλεξίσφαιρα γιλέκα -όπως είχε καταγγείλλει πρόσφατα η ΠΟΑΣΥ.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταγγέλλει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για αδιαφορία και περιγράφει με τα πιο γλαφυρά χρώματα την εικόνα διάλυσης που έχουν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη καταγγελία που έκανε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πτολεμαΐδα, παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Οι αστυνομικοί κατηγόρησαν ευθέως την Όλγα Γεροβασίλη πως εσκεμμένα τους βάζει να κάνουν τον στόχο απέναντι σε κάθε λογής διαμαρτυρόμενους, προκειμένου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «να δείχνει φιλολαϊκό πρόσωπο», αδιαφορώντας στην πραγματικότητα τόσο για τους ίδιους όσο και για την ασφάλεια των πολιτών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών:

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α, εξαιτίας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εις βάρος της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων Αστυνομικών καθώς και του φορολογούμενου πολίτη που πληρώνει για το αγαθό της ασφάλειας αλλά κάθε άλλο παρά ασφαλής αισθάνεται .

Επιγραμματικά σας καταγγέλλουμε τα κάτωθι:

Εκατομμύρια ευρώ απλήρωτων υπομνημάτων οδοιπορικών εξόδων αστυνομικών για εκτός έδρας υπηρεσιακές μετακινήσεις από το 2016 έως σήμερα που αφορούν ημερήσιες αποζημιώσεις, έξοδα κίνησης και έξοδα διανυκτέρευσης. Πάνω από 700.000 ευρώ απλήρωτα μόνο σε μια Διεύθυνση της Γ.Α.Δ.Α.

Ενώ τα εν λόγω αιτήματα για την έγκριση των δαπανών μετακίνησης Αστυνομικών σε όλη τη χώρα για έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους όπως διαλεύκανση υποθέσεων δολοφονιών, ληστειών, ναρκωτικών, εγκληματικών ομάδων κ.α. είχαν αρχικά εγκριθεί, η αρμόδια οικονομική Υπηρεσία (Γ.Δ.Ο.Ε.Σ.) της οποίας προΐσταται απευθείας η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνείται να τα αποζημιώσει με πρόφαση νομικά κωλύματα που η ίδια η Κυβέρνηση δημιούργησε.

Απλήρωτες επίσης παραμένουν από την ίδια Υπηρεσία του Υπουργείου, δαπάνες που αφορούν οδοιπορικά έξοδα αστυνομικών, οι οποίοι ασθένησαν πριν τη λήξη της απόσπασής τους με έξοδα Δημοσίου και λόγω της ασθένειας παρέμειναν παραπάνω ημέρες στον τόπο της απόσπασης, από αυτές που αρχικά όριζε η Διαταγή της απόσπασης.

Στο απόλυτο οικονομικό τέλμα οι Υπηρεσίες των Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α. Τα αποθέματα προηγούμενων ετών στις αποθήκες των Διαχειρίσεων των Διευθύνσεων εξαντλήθηκαν. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εγκρίνει αιτήματα δαπανών για αναλώσιμα είδη, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό, είδη καθαριότητας, ηλεκτρολογικό υλικό, συντήρηση οχημάτων, ελαστικά κ.α. με τη δικαιολογία ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνισμοί για την προμήθεια τους σε πανελλήνιο επίπεδο.

Οι διαγωνισμοί αυτοί δεν βλέπουμε να ολοκληρώνονται ποτέ και κανείς δεν ενδιαφέρεται ότι δεν υφίστανται πλέον ούτε τα αυτονόητα για την καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών όπως γάντια για τη σωματική έρευνα των κρατουμένων!!

Ενώ στην πρόσφατη ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας από το Αρχηγείο λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι εντός του μήνα Φεβρουαρίου θα δούμε επιτέλους συνεργεία καθαριότητας στις Υπηρεσίες και ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης καρτών πρόσβασης στα Μ.Μ.Μ. για τους δικαιούχους Αστυνομικούς, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα τίποτα, με συνέπεια οι Αστυνομικές Υπηρεσίες να συνεχίζουν να θυμίζουν χωματερές και οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί να πηδάνε ακόμα μπάρες και να διαπληκτίζονται με υπαλλήλους του Ο.Α.Σ.Α. και πολίτες που τους αντιμετωπίζουν σαν λαθρεπιβάτες.

Παρά ταύτα βλέπουμε και εξοργιζόμαστε ότι για τις πολυτελείς ομπρέλες των Υπουργών μας οι δαπάνες εγκρίνονται κανονικά. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν αυτή η εικόνα αποσύνθεσης που επικρατεί στη καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών είναι εις γνώσιν του κυρίου Αρχηγού και της κυρίας Υπουργού μας ή οι υφιστάμενοι δεν τους μεταφέρουν την πραγματική κατάσταση προκειμένου να μη γίνονται δυσάρεστοι. Εάν κάτι από όσα καταγγέλλουμε δεν ισχύει ή έχει διορθωθεί, αυτή τη στιγμή περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους προκειμένου να το γνωρίζουμε εμείς και τα μέλη μας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024