Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota GR Supra GT4 Concept: Αγωνιστικό ραντεβού στη Γενεύη

Toyota GR Supra GT4 Concept: Αγωνιστικό ραντεβού στη Γενεύη

Η ιαπωνική φίρμα έχει δείξει από πολύ νωρίς τις αγωνιστικές προθέσεις της για την νέα ενσάρκωση της Supra A90, τις οποίες φροντίζει να υπενθυμίσει με μια πρωτότυπη εκδοχή προδιαγραφών GT4 του ιαπωνικού sportscar η οποία θα προσγειωθεί στην επικείμενη έκθεση της Γενεύης.

Μια πρωτότυπη αγωνιστικών προδιαγραφών εκδοχή της Supra θα παρουσιάσει η Toyota στην επικείμενη έκθεση της Γενεύης, θέλοντας να υπογραμμίσει το αγωνιστικό γονιδίωμα του εμβληματικού sportscar αλλά και τις νέες αγωνιστικές προοπτικές που διαφαίνονται στον ορίζοντα με βάση το γεγονός ότι οι Ιάπωνες επέλεξαν τα διακριτικά GT4 για το συγκεκριμένο concept car, προδιαγράφοντας την εξέλιξη μιας αντίστοιχης αγωνιστικής έκδοσης.

H πρωτότυπη GR Supra GT4 αποτελεί προϊόν δημιουργίας τoυ γερμανοτραφούς όσο και… αγωνοτραφούς τμήματος των Ιαπώνων, Toyota Motorsport GmbH με τη σφραγίδα της Gazoo Racing, και όπως πολύ εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, αποτελεί μια αγωνιστική προσέγγιση στην Supra A90, με βάση τις προδιαγραφές GT4.

Εκτός από το συνολικά αιχμηρότερο bodykit, κυρίαρχα στοιχεία της αγωνιστικής αναπροσαρμογής της Supra A90 είναι η επιβλητική αεροτομή την οποία πλαισιώνει, χαμηλότερα ένα ενσωματωμένο ducktail spoiler. Στο μπροστινό τμήμα κυριαρχεί ένα ευμέγεθες splitter που παρεπιδημεί κάτω από τον προφυλακτήρα ο οποίος διατηρεί των γνώριμο σχεδιασμό του από την ήδη γνωστή έκδοση παραγωγής.

Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί και στο εσωτερικό του πρωτότυπου με κυρίαρχες τις προσθήκες του κλωβού ασφαλείας, των bucket καθισμάτων με σκελετό από ανθρακόνημα και του αγωνιστικού τιμονιού προδιαγραφών OMP, ενώ έχουν αφαιρεθεί πολλές από τις πολυτέλειες και τα υλικά που συνοδεύουν την έκδοση παραγωγής υπό το σκεπτικό του περιορισμού του συνολικού βάρους.

Όπως και να έχει με τα επιμέρους στοιχεία του συγκεκριμένου πρωτότυπου, το γεγονός είναι ότι η Toyota έχει δείξει από πολύ νωρίς ότι δεν πρόκειται να περιοριστεί στις απλές «πολιτικές» εκδόσεις της νέας, πέμπτης γενιάς Supra σχεδιάζοντας ήδη πολλαπλές αγωνιστικές εκδόσεις οι οποίες αναμένεται να αξιοποιηθούν ως τεχνολογικός οδηγός για την έκδοση GRMN η οποία αναμένεται να αποτελέσει την σπορ επιτομή της αναγεννημένης Supra.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024