Μια πρωτότυπη αγωνιστικών προδιαγραφών εκδοχή της Supra θα παρουσιάσει η Toyota στην επικείμενη έκθεση της Γενεύης, θέλοντας να υπογραμμίσει το αγωνιστικό γονιδίωμα του εμβληματικού sportscar αλλά και τις νέες αγωνιστικές προοπτικές που διαφαίνονται στον ορίζοντα με βάση το γεγονός ότι οι Ιάπωνες επέλεξαν τα διακριτικά GT4 για το συγκεκριμένο concept car, προδιαγράφοντας την εξέλιξη μιας αντίστοιχης αγωνιστικής έκδοσης.

H πρωτότυπη GR Supra GT4 αποτελεί προϊόν δημιουργίας τoυ γερμανοτραφούς όσο και… αγωνοτραφούς τμήματος των Ιαπώνων, Toyota Motorsport GmbH με τη σφραγίδα της Gazoo Racing, και όπως πολύ εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, αποτελεί μια αγωνιστική προσέγγιση στην Supra A90, με βάση τις προδιαγραφές GT4.

Εκτός από το συνολικά αιχμηρότερο bodykit, κυρίαρχα στοιχεία της αγωνιστικής αναπροσαρμογής της Supra A90 είναι η επιβλητική αεροτομή την οποία πλαισιώνει, χαμηλότερα ένα ενσωματωμένο ducktail spoiler. Στο μπροστινό τμήμα κυριαρχεί ένα ευμέγεθες splitter που παρεπιδημεί κάτω από τον προφυλακτήρα ο οποίος διατηρεί των γνώριμο σχεδιασμό του από την ήδη γνωστή έκδοση παραγωγής.

Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί και στο εσωτερικό του πρωτότυπου με κυρίαρχες τις προσθήκες του κλωβού ασφαλείας, των bucket καθισμάτων με σκελετό από ανθρακόνημα και του αγωνιστικού τιμονιού προδιαγραφών OMP, ενώ έχουν αφαιρεθεί πολλές από τις πολυτέλειες και τα υλικά που συνοδεύουν την έκδοση παραγωγής υπό το σκεπτικό του περιορισμού του συνολικού βάρους.

Όπως και να έχει με τα επιμέρους στοιχεία του συγκεκριμένου πρωτότυπου, το γεγονός είναι ότι η Toyota έχει δείξει από πολύ νωρίς ότι δεν πρόκειται να περιοριστεί στις απλές «πολιτικές» εκδόσεις της νέας, πέμπτης γενιάς Supra σχεδιάζοντας ήδη πολλαπλές αγωνιστικές εκδόσεις οι οποίες αναμένεται να αξιοποιηθούν ως τεχνολογικός οδηγός για την έκδοση GRMN η οποία αναμένεται να αποτελέσει την σπορ επιτομή της αναγεννημένης Supra.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο