Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jetta VS5: Η κινεζική περιπέτεια της VW

Jetta VS5: Η κινεζική περιπέτεια της VW

Το νεοσύστατο κινεζικό alter ego της VW, η Jetta δίνει τα πρώτα δείγματα γραφής του πρώτου της μοντέλου που θα πάρει την μορφή ενός μικρού crossover, ειδικά σχεδιασμένου για τις ανάγκες του νεανικού κοινού των μεγαλουπόλεων της αχανούς ασιατικής χώρας.

Φωτογραφίες: Automedia, VW

Η VW ανακοίνωσε προσφάτως ότι σκοπεύει να λανσάρει μια νέα φίρμα με την ονομασία Jetta η οποία θα περιοριστεί αποκλειστικά σε κινεζικό έδαφος και όπως δείχνουν οι λήψεις του φωτογραφικού φακού, το πρώτο μοντέλο βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες δοκιμές εξέλιξης δίνοντας μια γεύση από τα κινεζικά σχέδια των Γερμανών.

Όπως προκύπτει από τις εικόνες, το πρώτο από τα συνολικά τρία μοντέλα που έχει ήδη ανακοινώσει η VW ότι θα λανσαριστούν υπό την νέα φίρμα, όντας προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κινεζικής αγοράς, είναι ένα μικρό, αστικών διαστάσεων, crossover.

Aν και το επιμελές καμουφλάζ δεν αφήνει περιθώρια συμπερασμάτων για τη σχεδίαση του VS5 όπως ονομάζεται το μοντέλο, το υλικό που έχει δώσει στη δημοσιότητα η VW με αφορμή την ανακοίνωση για την νέα κινεζική φίρμα, αποτελεί καλό οδηγό για το περί τινός πρόκειται και η αλήθεια είναι ότι το αισθητικό αποτέλεσμα δείχνει να έχει μόνο μια μακρινή συγγένεια με τα προϊόντα που γνωρίζουμε από τη γερμανική φίρμα.

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν turbo κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με επτά σχέσεων αυτόματο κιβώτιο που μεταδίδει την κίνηση αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς.

Ανεξαρτήτως των λεπτομερειών που συνοδεύουν το συγκεκριμένο πρωτότυπο, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις συστάσεις της VW, η Jetta θα κάνει το ντεμπούτο της στην κινεζική αγορά πριν το τέλος της χρονιάς, προφανώς διαθέτοντας το συγκεκριμένο μικρό crossover ενώ η συνέχεια θα δοθεί με ένα μεγαλύτερο επταθέσιο SUV και ένα τετράθυρο μοντέλο να ακολουθεί.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, τα μοντέλα της Jetta πέρα από το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί με βάση τα πρότυπα και τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς, θα εστιάσουν στο νεανικό κοινό των μεγάλων αστικών κέντρων με το αρχικό σχέδιο της VW να προβλέπει αρχικά τη δημιουργία 200 εκθέσεων σε μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη, αλλά και τη δυνατότητα online αγορών μέσω ψηφιακών εκθέσεων.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024