Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari F8 Tributo: Ζήτημα τιμής

Ferrari F8 Tributo: Ζήτημα τιμής

Η Ferrari θα παρουσιάσει από την έκθεση της Γενεύης, τη διάδοχο της 488 GTB η οποία υιοθετεί την ονομασία F8 Tributo, προσφέρει την επιπλέον ισχύ που επιβάλλουν οι συνήθειες της ιταλικής φίρμας και φυσικά την πέρα από τα καθιερωμένα εξέλιξη που το Maranello έχει αναγάγει σε ζήτημα τιμής.

Πριν τρία χρόνια, στην τότε έκθεση της Γενεύης, το Maranello παρουσίασε την 488 GTB ως αντικαταστάτη της 458 Italia και πλέον συνεχίζει την παράδοση, καθώς από την προσεχή ελβετική διοργάνωση η GTB θα περάσει τη σκυτάλη στην F8 Tributo η οποία, μεταξύ όλων των άλλων χαρακτηριστικών που συναποτελούν την προσωπικότητά της, επωφελείται από τον ισχυρότερο V8 κινητήρα που έχει δημιουργήσει ποτέ η Ferrari.

Με ισχύ 720 ίππων και 770 Nm ροπής, ο επίμαχος twin-turbo V8 των 3,9 λίτρων εξασφαλίζει στην F8 Tributo, 50 επιπλέον ίππους σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά και επιδόσεις αντίστοιχες της σκληροπυρηνικής έκδοσης 488 Pista.

Σε απόλυτα μεγέθη αυτό μεταφράζεται στη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και από 0-200 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 340 χλμ./ώρα όσο δηλαδή ακριβώς και στην περίπτωση της έκδοσης Pista, αλλά και κατά 10 χλμ./ώρα υψηλότερη σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εκτός από τις προφανείς τροποποιήσεις που έχει υποστεί ο κινητήρας με στόχο την αύξηση της ισχύος του, οι μηχανικοί του Maranello έχουν επίσης φροντίσει να περιορίσουν το βάρος κατά 40 κιλά σε σχέση με την 488 GTB, καθώς η F8 σταματά στα 1.330 κιλά.

Στις αυξημένες επιδόσεις της F8 έχει συνεισφέρει τα μέγιστα η ιδιαίτερη έμφαση που έχει δοθεί στην αεροδυναμική καθώς η νέα Ferrari υπόσχεται μεγαλύτερη αεροδυναμική αποδοτικότητα κατά 10% σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Εκτός ωστόσο από την αεροδυναμική, οι απαστράπτουσες επιφάνειες τoυ ιταλικού μοντέλου, έχουν σχεδιαστεί με στόχο περισσότερη κομψότητα χωρίς να λείπουν οι αναφορές στην αρχέτυπη 308 GTB αλλά και στην ιστορική F40, όπως προδίδει το χαρακτηριστικό κάλυμμα κινητήρα, ενώ δεν λείπουν και οι σχεδιαστικοί νεολογισμοί οι οποίοι αποτυπώνουν την εξέλιξη στον σχεδιαστικό κώδικα του Maranello.

Aπό τη διαδικασία αναβάθμισης δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί το εσωτερικό όπου η F8 Tributo αποκαλύπτει τους νέους της αεραγωγούς, το νέου σχεδιασμού τιμόνι καθώς και μια νέα οθόνη αφής επτά ιντσών στην πλευρά του συνοδηγού. Επιπλέον, οι σχεδιαστές της Ferrari έχουν επιμεληθεί εκ νέου τα χειριστήρια και τους διακόπτες προς όφελος μιας ακόμα πιο εργονομικής και, κυρίως, οδηγοκεντρικής εμπειρίας.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024