Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Polestar 2 2020: Το αντίπαλο δέος

Polestar 2 2020: Το αντίπαλο δέος

Η σουηδική φίρμα παρουσιάζει το δεύτερο και πιο προσιτό της μοντέλο το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, προσφέρει συνδυαστική ισχύ 400 ίππων, αυτονομία 500 χλμ. και την γνώριμη σκανδιναβική σφραγίδα σε επίπεδο αισθητικής, πολυτέλειας και τεχνολογίας βάζοντας στο στόχαστρο την κυριαρχία του Tesla Model 3.

H σουηδική φίρμα των ηλεκτρικών επιδόσεων, αποκάλυψε το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο της μετά την ανεξαρτητοποίησή της από την Volvo, υπό την μορφή ενός πιο προσιτού, σε σχέση με το Polestar 1, αμιγώς ηλεκτροκίνητου fastback το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην επικείμενη έκθεση της Γενεύης και είναι διαθέσιμο ήδη προς παραγγελία στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τα 39.900 ευρώ.

Αφετηρία για το Polestar 2 αποτελεί η μικρή αρχιτεκτονική των Σουηδών με την κωδική ονομασία CMA η οποία στην προκειμένη περίπτωση συνοδεύεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ που εγγυώνται συνδυαστική ισχύ 400 ίππων και 660 Nm ροπής, μεγέθη που σύμφωνα με τις συστάσεις υπόσχονται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα.

Το δίδυμο των ηλεκτρικών μοτέρ τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 78 kWh οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία 500 χλμ.

Πλην των τεχνολογικών του χαρακτηριστικών το Polestar 2 απηχεί την γνώριμη σουηδική λογική μινιμαλιστικής αισθητικής με έμφαση στην εργονομία και στο δίπτυχο διακριτικής πολυτέλειας και διαισθητικής τεχνολογίας υψηλής νοημοσύνης.

Έτσι, το Polestar 2 διαθέτει φωτιστικά σώματα LED, εξωτερικούς καθρέφτες με πλαίσιο που δεν φαίνεται από την οπτική του οδηγού, σύστημα αυτόματου φωτισμού που ενεργοποιείται όταν πλησιάζει ο οδηγός και συνδυάζεται με το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, που στην περίπτωση του Polestar 2 μετατρέπει σε κλειδί το smartphone του οδηγού του. Η συγκεκριμένη λειτουργία συνεπάγεται επίσης ότι το αυτοκίνητο μπορεί να αναγνωρίσει τον εκάστοτε οδηγό του και να επαναφέρει τις ρυθμίσεις που αυτός έχει επιλέξει.

Στο εσωτερικό, εκτός από τις χαρακτηριστικές κίτρινες ζώνες ασφαλείας που έχουν γίνει ταυτόσημες με την νέα Polestar, το ταμπλό ακολουθεί το ίδιο μινιμαλιστικό-τεχνολογικό ενσυνείδητο μοτίβο με κυρίαρχα στοιχεία τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κάθετη οθόνη των 11 ιντσών για τo infotainment ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων.

Στα gadgets-ευκολίες που προσφέρει το Polestar 2 στις χώρες της Ευρώπης όπου η Polestar διατηρεί δημόσιο δίκτυο σταθμών φόρτισης, συνυπολογίστε τη δυνατότητα εύρεσης ενός σημείου φόρτισης μέσω του smartphone ή του συστήματος infotainment ενώ ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί την πρόοδο της διαδικασίας, από απόσταση μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Εκτός από τα παραπάνω στοιχεία, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ένα εξοπλιστικό πακέτο Performance το οποίο κατά τις προσφιλείς παλιότερες όσο και νέες συνήθειες της σουηδικής φίρμας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αμορτισέρ Ohlins και δισκόφρενα Brembo με δαγκάνες στο χρώμα του χρυσού καθώς και τροχούς 20 ιντσών με αντίστοιχου χρώματος λεπτομέρειες στις ζάντες.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η κατασκευή του Polestar 2 θα ξεκινήσει από το 2020 στο νέο εργοστάσιο των Σουηδών σε κινεζικό έδαφος.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024