Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Peugeot προαναγγέλλει την επιστροφή της στις ΗΠΑ

Η Peugeot προαναγγέλλει την επιστροφή της στις ΗΠΑ

Ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε την επάνοδό του στην αμερικανική αγορά με ορίζοντα το 2026 και όχημα την Peugeot.

Ο όμιλος PSA είχε γνωστοποιήσει για πρώτη φορά την πρόθεσή τoυ να επιστρέψει στις ΗΠΑ με όχημα την Peugeot, ήδη από το 2016 και πλέον, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του γαλλικού ομίλου, Carlos Tavares, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2018, η επάνοδός της γαλλικής φίρμας στην αμερικανική αγορά κλείδωσε για το 2026.

Όσο για την επιλογή της Peugeot, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Larry Dominique, επικεφαλής του ομίλου PSA για τις ΗΠΑ: «Η απόφασή μας να επαναφέρουμε την Peugeot στις ΗΠΑ αποτελεί το επιστέγασμα μακροχρόνιας έρευνας για το ποια εταιρεία του ομίλου PSA ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της συγκεκριμένης αγοράς. Η προσέγγισή μας για την επάνοδο στην αμερικανική αγορά είναι απολύτως ρεαλιστική και είμαστε πεπεισμένοι ότι από τις νέες, επαναστατικές, υπό διαμόρφωση υπηρεσίες μετακίνησης, έως τις πιο παραδοσιακές μορφές λιανικής πώλησης, την χρηματοδότηση και τα logistics, θα εξακολουθήσουμε, να καθορίζουμε το πλάνο μας με προσεκτικές κλιμακωτές κινήσεις».

Το εν λόγω φιλόδοξο σχέδιο της Peugeot περιλαμβάνει τη σταδιακή διείσδυση στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η γαλλική φίρμα δεν υπάρχει λόγος επίσπευσης της διαδικασίας με το σχετικό χρονοδιάγραμμα να θέτει τον χρονικό ορίζοντα για την πλήρη επάνοδό της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στο 2026. Μέχρι τότε ωστόσο, η Peugeot θα έχει δημιουργήσει διαφορετικούς τύπους υπηρεσιών μετακίνησης οι οποίες θα συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών του αμερικανικού κοινού και στην μετέπειτα υλοποίηση σχεδίων που θα έχουν προσαρμοστεί στην αμερικανική αγορά.

Επί του παρόντος, ο όμιλος PSA αναζητά τις ιδανικές τοποθεσίες για το νέο του ξεκίνημα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έχοντας υπό αξιολόγηση 15 αμερικανικές πολιτείες και τέσσερις καναδικές διοικητικές περιφέρειες οι οποίες δυνητικά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν εκθέσεις και σημεία πώλησης, ένας κατάλογος ο οποίος έχει καταρτιστεί με βάση τη δεκτικότητα του τοπικού κοινού στα εισαγόμενα αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπό αξιολόγηση λίστα των αμερικανικών πολιτειών εκπροσωπεί το 62% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Ανεξαρτήτως των σχεδίων που θα επαναφέρουν την Peugeοt στην αμερικανική αγορά μετά από απουσία περίπου 30 ετών, αξίζει να σημειωθεί ότι εφαλτήριο για τα νέα σχέδια επέκτασης των Γάλλων, αποτέλεσαν οι ιδιαιτέρως υψηλές επιδόσεις τους για το 2018.

Συνοπτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος PSA, ο οποίος απαρτίζεται από τις Peugeot, Citroen, DS και Opel/Vauxhall διέθεσε συνολικά κατά το 2018, την πρώτη χρονιά «πλήρους» παρουσίας των νεοαποκτηθέντων Opel/Vauxhal στο χαρτοφυλάκιό του, 3,88 εκ. αυτοκίνητα, μέγεθος αυξημένο κατά 6,8% σε σχέση με το 2017.

Εκτός από την άνοδο των πωλήσεων του, ο γαλλικός όμιλος αύξησε επίσης τα έσοδά του κατά 18,9% σε 74 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με το 2017 ενώ ενισχυμένη ήταν και η κερδοφορία, η οποία αποτιμάται σε +8,4% για τις Peugeot/DS/Citroen και σε +4,7% για το δίδυμο των Opel/Vauxhall.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024